Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020

Ραγδαίες εξελίξεις με την υγεία του Προκόπη Παυλόπουλου!

Όλες οι πληροφορίες!

26 Ιανουαρίου 2020 15:58
Ραγδαίες εξελίξεις με την υγεία του Προκόπη Παυλόπουλου!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την υγεία του Προκόπη Παυλόπουλου, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να λαμβάνει εξιτήριο από το Ωνάσειο.

Ο κ. Παυλόπουλος εισήχθη το πρωί της Παρασκευής στο νοσοκομείο όπου παρέμεινε για δύο εικοσιτετράωρα λόγω ίωσης, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε και το ετήσιο τσεκ-απ του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται ήδη στην οικία του και είναι στη φάση της ανάρρωσης, καθώς οι θεράποντες ιατροί του συνέστησαν ξεκούραση για δύο μέρες.

Πένθος στο ΠΑΣΟΚ! Έφυγε από τη ζωή ιστορικό στέλεχος!

undefined

Πένθος βαρύ έπεσε στο ΠΑΣΟΚ, αφού πέθανε ιστορικό του στέλεχος τα ξημερώματα της Παρασκευής (24/1), την ώρα που η κατάσταση του Τρύφωνα Αλεξιάδη είναι ελεγχόμενη.

Ο λόγος γίνεται για τον Κώστα Σοφούλη, ο οποίος έφυγε από η ζωή σε ηλικία 83 ετών και πλήρης ημερών. Ο ίδιος είχε διατελέσει βουλευτής του κόμματος την τριετία 1993-1996 για τον νομό Σάμου, ενώ υπήρξε παράλληλα καθηγητής και συγγραφέας.

Κώστας Σοφούλης ΠΑΣΟΚ

Επί πολλά χρόνια ο Κώστας Σοφούλης έζησε στη Μυτιλήνη την οποία αποκαλούσε «θετή πατρίδα», ενώ μετά τη συνταξιοδότησή του επέστρεψε στον τόπο καταγωγής του, στη Σάμο. Ήταν ο δημιουργός και ο πρώτος πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και καθηγητής στο Ίδρυμα μέχρι τη συνταξιοδότησή του.

Στα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια υπήρξε δραστήριο στέλεχος του νεολαιίστικου και φοιτητικού κινήματος, και στη διάρκεια της Δικτατορίας, φυλακίστηκε καταδικασμένος ως ιδρυτικό μέλος της «Δημοκρατικής Άμυνας».

Μετά τη δικτατορία βρέθηκε φιλοξενούμενος επιστημονικός ερευνητής στην Οικονομική Σχολή της Στοκχόλμης και στη συνέχεια δίδαξε ως καθηγητής της έδρας George Miller στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις. Για πολλά χρόνια εργάστηκε ως οικονομικός συντάκτης στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο», το «Βήμα» και τα «Νέα». Αφιέρωσε σημαντικό χρόνο στη μετάφραση επιστημονικών οικονομικών εγχειριδίων που αποτέλεσαν το θεμέλιο της Νεοθετικής οικονομικής σκέψης στη χώρα μας και συνέβαλε με πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες του προς την ίδια κατεύθυνση.

Διετέλεσε υποδιοικητής της Κτηματικής Τράπεζας και στη συνέχεια διοικητής της ΕΤΒΑ, αφού προηγουμένως είχε περάσει για αρκετό διάστημα από τη Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης (ΔΕΠΟΣ) ως βοηθός Γενικός Διευθυντής. Το 1984 ανέλαβε πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ασχολήθηκε σχεδόν αποκλειστικά με την οργάνωση και τη λειτουργία του. Διετέλεσε βουλευτής ΠΑΣΟΚ του νομού Σάμου στην τριετία 1993 - 1996. Έγραψε σειρά βιβλίων, ενώ δεν έπαψε να γράφει μέχρι το τέλος.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share