Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021

Το μέρος που η Χρυσή Αυγή πήρε 0 ψήφους!

Όπως και τον Σεπτέμβρη του 2015!

9 Ιουλίου 2019 14:23
Το μέρος που η Χρυσή Αυγή πήρε 0 ψήφους!

Όπως και τον Σεπτέμβρη του 2015, οι Ανωγειανοί απέδειξαν ότι δεν ξεχνούν και δεν συγχωρούν τι έκαναν οι ναζί στον τόπο τους.

Στο Δήμο Ανωγείων Ρεθύμνου στην Κρήτη συγκεκριμένα, η Χρυσή Αυγή πήρε ακριβώς τον ίδιο αριθμό ψήφων που είχε λάβει στις προηγούμενες εκλογές, δηλαδή… μηδέν ψήφους.

Φαίνεται πως οι 1.782 πολίτες των Ανωγείων που προσήλθαν στις κάλπες, δεν ξέχασαν τα όσα υπέφερε το νησί της Κρήτης από τους ομοϊδεάτες των Χρυσαυγιτών κατά την Κατοχή, αποφασίζοντας να μην δώσουν ούτε μισή ψήφο στους εκπροσώπους της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού.

Άλλωστε, οι μνήμες του Ολοκαυτώματος της Βιάννου και των Ανωγείων είναι ακόμη πολύ νωπές ώστε να λησμονηθούν και να δοθεί άφεση αμαρτιών σε όσους με τον λόγο και τις πράξεις τους εξακολουθούν να υποστηρίζουν πως αποτελούν την «σπορά των ηττημένων του 1945».

Μάγδα Φύσσα: Η αντίδραση της μητέρας του Παύλου Φύσσα για την μη εκλογή της Χ.Α.

Δικαιωμένη για την μη επανεκλογή της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκε η Μάγδα Φύσσα, μία ημέρα μετά τις εκλογές. Η κυρία Φύσσα σημείωσε ότι «υπάρχει μια αισιοδοξία… έχει αρχίσει να φωτίζει. Πιστεύω ότι και με την δικαστική απόφαση, θα ξεμπερδέψουμε». Την ίδια στιγμή ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν μπορεί να δεχτεί με τίποτα το αποτέλεσμα.

«Το Κερατσίνι από χθες χαμογελάει και κλαίει μαζί. Θα ξεμπερδέψει η κοινωνία με αυτό το μόρφωμα που λέγεται φασισμός-ναζισμός και θα πάει εκεί όπου ήταν. Στα έγκατα της γης, στις τρύπες τους», υπογράμμισε. Όπως επεσήμανε «την πόρτα της εισόδου στη Βουλή, τους την έκλεισε ο κόσμος» και έκανε λόγο για σημαντικό επίτευγμα. «Καταφέραμε μαζί κάτι πολύ μεγάλο και σημαντικό: H Χρυσή Αυγή είναι εκτός Βουλής και πια θα σταματήσουμε να βλέπουμε αυτές τις χυδαιότητες που βλέπαμε στη Βουλή. Εγώ τις έχω ζήσει όπως και όλοι όσοι είμαστε στο δικαστήριο. Με το χαμό του παιδιού μου τους έχω στο πετσί μου και δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ από πάνω μου, αλλά ας γλιτώσει η κοινωνία από αυτούς.

«Από το βράδυ της Κυριακής άρχισαν να μου στέλνουν μηνύματα και να το θεωρούν ως δική μου νίκη, αλλά θεωρώ ότι είμαστε όλοι μαζί. Ό,τι έχουμε καταφέρει το καταφέραμε όλοι μαζί γιατί δεν είχαμε από πουθενά και από κανέναν στήριξη. Το ξέρετε καλά. Γίνεται μια δίκη, η δίκη του αιώνα -για εμένα- χωρίς κάλυψη από πουθενά. Δεν υπάρχει ενημέρωση του κόσμου, ούτε μαγνητοσκόπηση της διαδικασίας και μεθαύριο τα παιδιά εάν θέλουν να μάθουν τι έχει γίνει σε αυτή τη δίκη δεν θα υπάρχει κάποιο ..μέσο να το δουν, παρά μόνον το Παρατηρητήριο και αυτό με εθελοντική πρωτοβουλία. Γι αυτό λέω πως η νίκη ανήκει σε όλους μας».

Μάγδα Φύσσα: Η αντίδραση της μητέρας του Παύλου Φύσσα για την μη εκλογή της Χ.Α.

Το αίμα του Παύλου θα τους πνίξει
Για την εξέλιξη της δίκης η Μάγδα Φύσσα τόνισε πως είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι οι κατηγορούμενοι δεν θα έλθουν πλέον με την βουλευτική τους ιδιότητα και την έπαρση που τους διέκρινε. «Έχουμε μπροστά μας την εξέλιξη της δίκης, αλλά είναι πολύ σημαντικό ότι οι κατηγορούμενοι δεν θα έλθουν με την βουλευτική τους ιδιότητα και την έπαρση που τους διέκρινε. Και όχι μόνον αυτούς, αλλά και τους δικηγόρους τους γιατί έχουμε ακούσει πολλές φορές πως η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι το τρίτο κόμμα, πως τους έχει εκλέξει ο λαός και άλλα τέτοια…Και έτσι ήταν. Τους είχε βγάλει ο λαός, αλλά αυτό ευτυχώς διορθώθηκε».

«Θέλω να πιστεύω πως θα πάνε όλα καλά και στη δίκη και κάποια στιγμή θα δικαιωθούμε όλοι εμείς που παλέψαμε για αυτό και πάνω από όλα θα δικαιωθεί ο Παύλος. Πιστεύω πως θα καταδικαστούν. Δεν πιστεύω με τίποτα ότι ο Παύλος θα το αφήσει έτσι. Το αίμα του θα τους πνίξει».

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Χρυσή Αυγή: Δεν δέχεται την ήττα! Έξαλλος ο Κασιδιάρης!

Χρυσή Αυγή: Διακόπηκε η δίκη λόγω κατάρρευσης κατηγορούμενου!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share