Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Είναι οριστικό: Αύριο η ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Η τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τσίπρα

7 Ιουλίου 2019 21:17
Είναι οριστικό: Αύριο η ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Αύριο, Δευτέρα, στη μία το μεσημέρι θα γίνει η ορκομωσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον συνεχάρη για τη μεγάλη νίκη της ΝΔ στις εκλογές και του είπε ότι τον περιμένει στο Μαξίμου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τον ευχαρίστησε για το τηλεφώνημά του.

Έτσι, η παράδοση-παραλαβή θα γίνει αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου αμέσως μετά την ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Εκλογές 2019: Η πρώτη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Λίγο πριν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των exit polls, το οποία δίνουν σαφές προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία. Η ενσωμάτωση έχει ξεκινήσει σε όλους τους δήμους της χώρας.

Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ:

"Σεβόμαστε τη λαϊκή ετυμηγορία που είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Αυτό εξάλλου κάναμε σε όλη μας τη διαδρομή μέχρι σήμερα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εντούτοις φαίνεται να κερδίζει σε εξαιρετικα δύσκολες συνθήκες ένα ισχυρό εκλογικό ποσοστό, που επιβεβαιώνει ότι αποτελεί τον κύριο και αδιαμφισβήτητο εκφραστή των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων στο τόπο μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από 4,5 χρόνια στη διακυβέρνηση του τόπου αφήνει μία πλούσια παρακαταθήκη, μία χώρα με ρυθμισμένο δημόσιο χρέος απαλλαγμένη από τα μνημόνια και το ΔΝΤ, με εύρωστα τα δημόσια ταμεία, με μειωμένη ανεργία, ισχυρό πλέγμα κοινωνικής προστασίας και εννέα συνεχή τρίμηνα ανάπτυξης.

Αυτές τις κατακτήσεις θα υπερασπιστούμε από τη θέση της ισχυρης Αξιωματικής αντιπολίτευσης που μας όρισε η λαϊκή ετυμηγορία.

Ρόλο που θα τιμήσουμε με υπευθυνότητα, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα, προκειμένου να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού μας."

Signular logic: Εκτός βουλής η Χρυσή Αυγή!

Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 2,9% και μένει εκτός της νέας Βουλής

Σύμφωνα με την εκτίμηση της Singular Logic η Χρυσή Αυγή φαίνεται ότι μένει εκτός Βουλής καθώς συγκεντρώνει 2,9%. Το ίδιο ακριβώς υποστηρίζει και ο Ηλίας Νικολακόπουλος στην εκτίμηση που έκανε μιλώντας πριν από λίγο στην ΕΡΤ.

Αν και μιλάμε για βέβαιη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, ακόμα δεν γνωρίσουμε με βεβαιότητα ποια κόμματα θα μπουν στη βουλή.

Εκλογές 2019: Ποια είναι η αντίδραση των ξένων μέσων;

Με επείγοντα τηλεγραφήματά τους τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδωσαν το αποτέλεσμα του exit poll στις ελληνικές εκλογές αναφέροντας πως η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με αυτοδυναμία.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει πως σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης, 51 ετών, κερδίζει τις εκλογές με 40% των ψήφων έναντι του κύριου αντιπάλου του, ο οποίος δεν παίρνει παρά το 28,5% των ψήφων, σηματοδοτώντας την επιστροφή των παραδοσιακών κομμάτων στην Ελλάδα έπειτα από τέσσερα χρόνια στην εξουσία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επικρίθηκε επειδή 'πρόδωσε' τους ψηφοφόρους του με τη συνέχιση της λιτότητας».

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Εκλογές 2019: Η πρώτη αντίδραση του ΚΚΕ!

Για περισσότερες πολιτικές ειδήσεις του AthensMagazine.gr δείτε εδώ!

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share