Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εκλογές 2019:Αυτά είναι τα αποτελέσματα του exit poll!

Πόση είναι η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

7 Ιουλίου 2019 19:10
Εκλογές 2019:Αυτά είναι τα αποτελέσματα του exit poll!

Οι κάλπες έκλεισαν. Οι πολίτες μίλησαν. Τα πρώτα exit polls επιβεβαιώνουν τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών. Όλες ανεξαιρέτως έδιναν καθαρή νίκη στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στις 19:00 ανακοινώθηκε το exit poll για τις βουλευτικές εκλογές 2019. Ακολουθεί η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος:

ΣΥΡΙΖΑ: 26,5% -30,5 %

ΝΔ: 38% - 42%

ΚΙΝΑΛ: 8% - 6%

ΚΚΕ: 7% - 5%

Χρυσή Αυγή: 4,8% - 2,8 %

ΜεΡΑ25: % - %

Ελληνική Λύση: % - %

Όπως έχει συμφωνηθεί, τα κανάλια (Alpha, ANT1, Open Beyond, Star και ΣΚΑΪ, ERT) έδωσαν κοινά αποτελέσματα, δηλαδή ένα ενιαίο exit poll.

Γιάννης Μπουτάρης :''Τελειώνει ένας μαραθώνιος προεκλογικής περιόδου!''

«Ελπίζω το αποτέλεσμα των εκλογών να είναι ό,τι καλύτερο για την Ελλάδα», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο Γυμνάσιο – Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, στην οδό Εθνικής Αμύνης.

Ο κ.Μπουτάρης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Μαρία και συνεργάτες του, βρέθηκε το μεσημέρι στο σχολικό συγκρότημα για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο πλαίσιο των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου

«Τελειώνει ένας μαραθώνιος προεκλογικής περιόδου. Ψηφίσαμε για τις δημοτικές και τις ευρωεκλογές, σήμερα ψηφίζουμε για τις εθνικές εκλογές και ας ελπίσουμε ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν μετά από μια τετραετία. Γιατί οι εκλογές δεν είναι παιχνίδι να γίνονται όποτε μας έρχεται στο μυαλό. Υπάρχει μια διαδικασία και μια λογική», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ.Μπουτάρης εξέρχόμενος από το εκλογικό τμήμα.

Ερωτηθείς σχετικά με τη Θεσσαλονίκη, σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα των εκλογών, είπε πως «τη Θεσσαλονίκη τη διαφεντεύει ο δήμαρχος της. Ο δήμαρχος πρέπει να κάνει τις συμμαχίες που απαιτούνται και να διεκδικήσει τα απαραίτητα για την πόλη από όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει».

Εκλογές 2019: Ο Βασίλης Λεβέντης είδε σε όνειρο την επόμενη Κυβέρνηση!

Βουλευτικές εκλογές 2019: Στην Αθήνα άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος τόνισε ότι «είναι λάθος να δοθεί αυτοδυναμία στον Κυριάκο Μητσοτάκη κι η Ένωση Κεντρώων είναι εμπόδιο.

Ξυπνώντας σήμερα είδα ένα όνειρο. Ότι θα κάνουν κυβέρνηση μαζί η Φώφη Γεννηματά κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτή η κυβέρνηση θα είναι το βράδυ. Ό,τι ήταν ο Πάνος Καμμένος για τον Τρίπρα θα είναι η Φώφη Γεννηματά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «για αυτό θέλω η νεολαία να πάει στην κάλπη και να δώσει μια ισχυρή Ένωση Κεντρώων γιατί η Βουλή χωρίς την Ένωση Κεντρώων θα είναι ορφανή».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share