Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εκλογές 2019: " Ιστορική νίκη" το πρώτο σχόλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Το πρώτο σχόλιο....

7 Ιουλίου 2019 19:42
Εκλογές 2019:

Για μία «ιστορική νίκη της ΝΔ την οποία πιστώνεται προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης» έκανε λόγο η Πειραιώς, στην πρώτη της αντίδραση μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του exit poll.

«Αν επιβεβαιωθούν τα exit polls, η ΝΔ έχει σήμερα πετύχει μια από τις μεγαλύτερες σε εύρος νίκες σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Θυμίζουμε ότι ανάλογη διαφορά έχει να καταγραφεί από το 1981. Το ποσοστό μάλιστα που φαίνεται να λαμβάνει η ΝΔ παραπέμπει στην προ της κρίσης εποχή που δείχνει ότι οι πολίτες επιθυμούν να αφήσουν την κρίση οριστικά πίσω τους και να επανέλθει η κανονικότητα στην χώρα μας. Η νίκη αυτή προφανώς οφείλεται στην κεντρική στρατηγική της ανανέωσης και της διεύρυνσης της ΝΔ που υλοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εδώ και 3,5 χρόνια. Οφείλεται όμως και στο γεγονός ότι η ΝΔ, εν αντιθέσει με το ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασε μια ολοκληρωμένη, ρεαλιστική και τολμηρή πρόταση για να πάει η χώρα μπροστά και να γίνει καλύτερη η ζωή όλων των Ελλήνων».

«Το σημερινό αποτέλεσμα προφανώς αποτυπώνει το στοιχείο της αποδοκιμασίας του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά αποτελεί κυρίως θετική ψήφο για τη ΝΔ. Διότι μπορεί μεν στις ευρωεκλογές οι πολίτες να αποδοκίμασαν την Κυβέρνηση, αλλά σήμερα -όπως έλεγε και το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ- οι Έλληνες ψήφισαν για την ζωή τους. Και επέλεξαν το κυβερνητικό σχέδιο της ΝΔ που θα κάνει καλύτερη τη ζωή τους. Ένα σχέδιο με λιγότερους φόρους, νέες και καλύτερες δουλειές και ασφάλεια για όλους», αναφέρει η ΝΔ και προσθέτει:

«Η σημερινή ιστορική νίκη δημιουργεί βέβαια προσδοκίες, αλλά αυξάνει και τις δικές μας ευθύνες. Το υποδεχόμαστε με ικανοποίηση, αλλά χωρίς καμία απολύτως έπαρση. Γνωρίζουμε ότι πολλοί άνθρωποι ψήφισαν για πρώτη φορά στη ζωή τους τη ΝΔ. Αυτό μας γεμίζει ευθύνη και αποτελεί ένα επιπλέον λόγο για να κάνουμε πράξη το σύνθημά μας: "Ενωμένοι μπορούμε". Ενωμένοι θα προχωρήσουμε μπροστά, ενωμένοι θα δημιουργήσουμε μια ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα.

Η Ελλάδα μπαίνει σήμερα σε μια νέα εποχή. Αφήνει πίσω της οριστικά την εποχή της κρίσης και όσα την σημάδεψαν. Την ένταση, την διχαστική ρητορική, την τοξικότητα στο δημόσιο λόγο. Από σήμερα η πατρίδα μας περνά σε μια νέα πιο αισιόδοξη εποχή. Είμαστε στο ξημέρωμα μιας πιο φωτεινής Ελλάδας. Και με σκληρή δουλειά θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να επιστρέψει το χαμόγελο ξανά στα χείλη των Ελλήνων».

Εκλογές 2019: Η πρώτη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Λίγο πριν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των exit polls, το οποία δίνουν σαφές προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία. Η ενσωμάτωση έχει ξεκινήσει σε όλους τους δήμους της χώρας.

Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ:

"Σεβόμαστε τη λαϊκή ετυμηγορία που είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Αυτό εξάλλου κάναμε σε όλη μας τη διαδρομή μέχρι σήμερα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εντούτοις φαίνεται να κερδίζει σε εξαιρετικα δύσκολες συνθήκες ένα ισχυρό εκλογικό ποσοστό, που επιβεβαιώνει ότι αποτελεί τον κύριο και αδιαμφισβήτητο εκφραστή των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων στο τόπο μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από 4,5 χρόνια στη διακυβέρνηση του τόπου αφήνει μία πλούσια παρακαταθήκη, μία χώρα με ρυθμισμένο δημόσιο χρέος απαλλαγμένη από τα μνημόνια και το ΔΝΤ, με εύρωστα τα δημόσια ταμεία, με μειωμένη ανεργία, ισχυρό πλέγμα κοινωνικής προστασίας και εννέα συνεχή τρίμηνα ανάπτυξης.

Αυτές τις κατακτήσεις θα υπερασπιστούμε από τη θέση της ισχυρης Αξιωματικής αντιπολίτευσης που μας όρισε η λαϊκή ετυμηγορία.

Ρόλο που θα τιμήσουμε με υπευθυνότητα, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα, προκειμένου να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού μας."

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Για περισσότερες πολιτικές ειδήσεις του AthensMagazine.gr δείτε εδώ!

 
 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share