Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024

Η κενή θέση του Ε. Βενιζέλου στην Κ.Ε. του ΚΙΝΑΛ που έγινε viral!

Συμβολική η κενή θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου!

13 Ιουνίου 2019 16:15
Η κενή θέση του Ε. Βενιζέλου στην Κ.Ε. του ΚΙΝΑΛ που έγινε viral!

Όταν έγινε γνωστή η είδηση ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν θα είναι πια στο Κίνημα Αλλαγής έγινε ένας μικρός χαμός και ότι ο Καμίνης θα είναι υποψήφιος στο Επικρατείας! Μια φωτογραφία όμως κατάφερε να γίνει viral λόγω της κενής θέσης στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ την Τετάρτη!

Η αλήθεια είναι ότι κανείς στο Κίνημα Αλλαγής δεν φανταζόταν ότι μετά τα όσα συνέβησαν μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και της Φώφης Γεννηματά- όταν η πρόεδρος του Κινήματος έκοψε τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας- ότι ο κ. Βενιζέλος θα έδινε το παρών στην συνεδρίαση.

Η εικόνα της άδειας θέσης του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής, που συνεκλήθη την Τετάρτη για να συζητήσει τη στρατηγική του κόμματος και τα ψηφοδέλτια εν όψει εκλογών, έχει και κάτι παραπάνω από συμβολική σημασία.

Αλλωστε στη οργισμένη ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά το ραντεβού του με την κ. Γεννηματά, όπου την κατηγόρησε ότι μετατρέπει το ΚΙΝΑΛ σε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, είχε κάνει σαφείς τις προθέσεις του: «Θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας» είχε πεί, κόβοντας τους δεσμούς του με το σημερινό ΚΙΝΑΛ.

ΚΙΝΑΛ: Κανείς δεν έδιωξε τον Βενιζέλο
Η σημασία της κενής θέσης στην συνεδρίαση, ήταν να σταλεί το μήνυμα από πλευράς Χαριλάου Τρικούπη ότι κανείς δεν έδιωξε τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ότι μόνος του επέλεξε την ρήξη με την ηγεσία, ότι θα μπορούσε να κατεβεί υποψήφιος με σταυρό και ότι ενδεχομένως είναι απών από την εκλογική μάχη. Μια κατηγορία που δεν έχει διατυπωθεί ακόμα επισήμως από την ηγεσία του Κινήματος, αλλά θεωρείται βέβαιον ότι θα χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση που οι σχέσεις εισέλθουν σε φάση αντιπαράθεσης.

Ο κ. Βενιζέλος έτσι κι αλλιώς αναρρώνει από την πρόσφατη επέμβαση μετά την αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς την οποία υπέστη, δεν ασχολείται πλέον με τα εσωκομματικά του ΚΙΝΑΛ και ετοιμάζεται για το τρίτο συνέδριο του «Κύκλου ιδεών», με θέμα την ανασύσταση της μεσαίας τάξης».

Εκτός ΚΙΝΑΛ ο Γιάννης Σγουρός!

Χαμός στο ΚΙΝΑΛ αφού δεν θα είναι υποψήφιος ο Γιάννης Σγουρός στις εκλογές! Τι αναφέρει σε επιστολή του στη Φώφη Γεννηματά;

Ο κ. Σγουρός γνωστοποιεί ότι σε συνάντηση που είχε με την κ. Γεννηματά είχε εκφράσει την πρόθεσή του να συμμετάσχει ως υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος σε μη εκλόγιμη θέση, καθώς επίσης ότι η εκλογή του ως βουλευτής δεν είναι αυτοσκοπός.

Την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές ανακοίνωσε με επιστολή του στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Όπως τονίζει στην επιστολή του ο κ. Σγουρός, «διαβλέποντας πλέον μετά την πάροδο αρκετών ημερών την δυσκολία της τελικής σας απόφασης, θα ήθελα να σας βγάλω από τη δύσκολη θέση της επιλογής, εκφράζοντας την επιθυμία να μην είμαι τελικά υποψήφιος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές. Η απόφασή μου αυτή είναι οριστική, όμως θα είμαι πάντοτε στην πρώτη γραμμή στην μάχη για την ενότητα της κεντροαριστεράς και την ήττα του νεοφιλελευθερισμού, που τόσα δεινά σώρευσε στην ελληνική κοινωνία».

Τέλος, ο κ. Σγουρός εύχεται καλή επιτυχία στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ ζητώντας της να έχει «γνώμονα πάντοτε μια ενωμένη και ισχυρή προοδευτική δημοκρατική παράταξη, όπως την σφυρηλάτησε ο Ανδρέας Παπανδρέου».

TAGS
 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share