Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Βόμβα: Ποινή φυλάκισης στον Ηλία Κασιδιάρη!

28 Σεπτεμβρίου 2017 15:12
Βόμβα: Ποινή φυλάκισης στον Ηλία Κασιδιάρη!

Σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Ο βουλευτής κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη εγκλήματος σχετικά ομιλία του στον Ασπρόπυργο το 2015, η οποία στη συνέχεια ανέβηκε στο διαδίκτυο.

Ο εισαγγελέας της έδρας υποστήριξε πως «ο κατηγορούμενος προέτρεψε ευθέως πολίτες να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και να ασκήσουν βία σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα στην αγορά: Από τα χέρια του Γιάννη Αλαφούζου περνάει σε εκείνα του Βαγγέλη Μαρινάκη;

Στην απολογία του ο Ηλίας Κασιδιάρης αρνήθηκε την κατηγορία, αναφέροντας ότι επί της ουσίας προέτρεπε τους πολίτες να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους με νόμιμα μέσα.

Aίτημα συνηγόρων για προστατευόμενους μάρτυρες

Τη θέση, ότι οι πέντε προστατευόμενοι μάρτυρες, που εξετάστηκαν σύμφωνα με το νόμο υπό καθεστώς προστασίας και ανωνυμίας, πρέπει να προσέλθουν στο δικαστήριο και να καταθέσουν δια ζώσης, εξέφρασαν στη δίκη της ΧΑ συνήγοροι πολιτικής αγωγής που υπερασπίζονται τους Αιγύπτιους ψαράδες που είχαν δεχθεί επίθεση μελών της ΧΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πολυτάραχη ζωή της Αλόμα: Ο βιασμός του 9χρονου Χαράλαμπου που έγινε γυναίκα και πέθανε άνδρας! (photos)

Σύμφωνα με τους συνηγόρους αυτούς η ανωνυμία και η κατάθεση μέσω μόνο της μετάδοσης της φωνής των μαρτύρων, παραβιάζει την αρχή της δίκαιης δίκης και της αμεσότητας της. Για αυτό το λόγο, καλούν τους 5 μάρτυρες, να ξεπεράσουν τον όποιο προβληματισμό και να έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με τους δικαστές και τους συνηγόρους και να καταθέσουν στην δίκη των κατηγορουμένων για την εγκληματική οργάνωση.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share