Νέες προσλήψεις για 962 εποχικούς πυροσβέστες!

Εκδόθηκε από σήμερα η προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη 962 εποχικών πυροσβεστών για την κάλυψη παροδικής φύσης αναγκών στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Η διάρκεια της σύμβασης ορισμένου χρόνου θα είναι θα είναι από την ημερομηνία υπογραφής της, που θα καθοριστεί με νεότερη διαταγή αρχηγού Π.Σ. μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2019.
Μετά την υπογραφή των συμβάσεων, εάν εξακολουθούν να υφίστανται κενές θέσεις, με απόφαση αρχηγού Π.Σ. δύναται να εκδοθεί συμπληρωματική πρόσκληση για την κάλυψη των συγκεκριμένων κενών.
Οι υποψήφιοι από όλη τη χώρα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, που αναφέρονται στην προκήρυξη, κατά το χρονικό διάστημα από την Τετάρτη 8/5/19 μέχρι και την Τετάρτη 15/5/19, συμπεριλαμβανομένου και του Σαββατοκύριακου, από ώρα 08:00 μέχρι 15:00 στις Επιτροπές Παραλαβής Δικαιολογητικών.
Σημειώνεται ότι εκτός από τα μόρια που προβλέπονται για τα προσόντα του καθενός από τους υποψηφίους, 50 μόρια παίρνει όποιος έχει υπηρετήσει ως εθελοντής πενταετούς υποχρέωσης στις Ένοπλες Δυνάμεις, ως έφεδρος αξιωματικός, στις Ειδικές Δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων ή στην Προεδρική Φρουρά, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Επίσης, 30 μόρια παίρνουν τα παιδιά πυροσβεστών που έχασαν την ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας ή είναι τέκνο Ελλήνων πολιτών, που έχασαν τη ζωή τους ή έχουν ανικανότητα σε ποσοστό τουλάχιστον 67% συνέπεια τρομοκρατικής πράξης, ενώ 25 μόρια παίρνουν οι γονείς ή τέκνα πολύτεκνων ή τρίτεκνων οικογενειών.
Νέες προσλήψεις για μόνιμες θέσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις!
Νέες προσλήψεις για 819 είναι ο συνολικός αριθμός των εισακτέων σπουδαστών στις σχολές αξιωματικών και υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η κατανομή των θέσεων έχει ως εξής:
366 σπουδαστές στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ)
453 σπουδαστές στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών.
Δείτε στους πίνακες αναλυτικά τις θέσεις εργασίας
Δείτε εδώ το ΦΕΚ
Πότε ανοίγει η προκήρυξη για το Λιμενικό Σώμα;
Πότε ανοίγει η προκήρυξη για το Λιμενικό Σώμα; Ο αρχικός σχεδιασμός του αρμόδιου υπουργείου τοποθετούσε την δημοσιοποιηση του διαγωνισμού για τις προσλήψεις εντός Απριλίου αλλά πήρε μια μικρή παράταση..
Μικρή χρονική παράταση έλαβε η έκδοση της προκήρυξης για την πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων στο Λιμενικό Σώμα.
Με το νέο διαγωνισμό θα προσληφθούν 180 μόνιμοι υπάλληλοι.
Θα επιλεγούν λιμενοφύλακες (ΔΕ) και δόκιμοι σημαιοφόροι (ΠΕ, ΤΕ).
Για τους πτυχιούχους ΑΕΙ-ΤΕΙ προβλέπονται, μεταξύ άλλων, θέσεις οικονομολόγων και νομικών.
Θα υπάρχουν κοινωνικά κριτήρια και -κατά πάσα πιθανότητα- έξτρα μοριοδότηση για όσους υπηρέτησαν στις Ειδικές Δυνάμεις.
Αυτή η προκήρυξη που θα εκδοθεί θα είναι και η τελευταία εκτός Πανελλαδικών εξετάσεων.
Τονίζεται ότι η έγκριση που έχει λάβει το αρμόδιο υπουργείο από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αφορά, συνολικά, 250 προσλήψεις.
Εφόσον η υπό έκδοση προκήρυξη περιλαμβάνει 180 μόνιμες θέσεις, οι υπόλοιπες 70 δεν αποκλείεται να ενταχθούν σε αμέσως επόμενο διαγωνισμό.
Δείτε όλα τα νέα για την οικονομία στο Athensmagazine.gr






0 ΣΧΟΛΙΑ