ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μάριος Παπαγεωργίου: Κορυφαίο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. πίσω από την απαγωγή – δολοφονία του 26χρονου; Εξελίξεις «φωτιά»

Ο Μάριος Παπαγεωργίου

Ραγδαίες εξελίξεις με την απαγωγή και την δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών βρίσκεται σήμερα ο γιος του φερόμενου ως «εγκεφάλου» πίσω από την απαγωγή και τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου. Ο κατηγορούμενος, απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., αντιμετωπίζει κατηγορίες για συνέργεια στην απαγωγή του άτυχου 26χρονου.

Ο Μάριος Παπαγεωργίου απήχθη και δολοφονήθηκε τον Αύγουστο του 2012. Έκτοτε, η μητέρα του μαζί τον δικηγόρο της Νίκο Ρουσόπουλο έδωσαν έναν τεράστιο αγώνα προκειμένου να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν από τη Δικαιοσύνη οι υπαίτιοι. Μετά από 12 χρόνια και μετά την παραδειγματική τιμωρία σε πρώτο και δεύτερο βαθμό για τον εγκέφαλο της υπόθεσης και τους συνεργούς του, έφτασε η ώρα της κρίσης και για τον γιο του.

Όπως αναφέρεται στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος πρέπει να δικαστεί «ως υπαίτιος του ότι στη Νέα Σμύρνη Αττικής, στις 9 Αυγούστου του 2012, με πρόθεση παρέσχε σε άλλους συνδρομή, πριν από την τέλεση της άδικης πράξης της αρπαγής κατά συναυτουργία που αυτοί διέπραξαν. Και συγκεκριμένα, έχοντας γνώση του σχεδίου παγίδευσης και απαγωγής του Μάριου Παπαγεωργίου, που είχε επεξεργαστεί ο πατέρας του, με τη συνδρομή της μητέρας του, παρείχε σε αυτούς και τους συναυτουργούς τους υλική συνδρομή πριν από τη τέλεση της αρπαγής.

Υπόθεση Παπαγεωργίου: Το τηλεφώνημα που «έκαψε» τον απόστρατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το βούλευμα, ο κατηγορούμενος, ενώ βρισκόταν στη Νέα Σμύρνη, τηλεφώνησε από το κινητό του τηλέφωνο στο θύμα το βράδυ της 9ης Αυγούστου 2012, στις 21:54. Η συγκεκριμένη κλήση, η τελευταία που δέχτηκε το θύμα, πραγματοποιήθηκε για να επιβεβαιώσει ότι ο Μάριος θα παρευρισκόταν στο προκαθορισμένο ραντεβού με τον πατέρα του. Με την ενέργειά του αυτή, ο κατηγορούμενος παρείχε ουσιαστική συνδρομή στους γονείς του και στους συνεργούς τους, διασφαλίζοντας την παρουσία του θύματος στη συγκεκριμένη συνάντηση.

Μητέρα Μάριου Παπαγεωργίου
Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Βαρβάρα Θεοδωράκη συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της, Νίκο Ρουσόπουλο, μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τη στασιμότητα της έρευνας που άνοιξε πέρυσι το Δεκέμβριο σχετικά με τους συνεργούς στη δολοφονία του γιου της, Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021. (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

«Γνώριζε για την απαγωγή και τα λύτρα»

Στο βούλευμα αναλύονται διεξοδικά όλοι οι λόγοι για τους οποίους το Συμβούλιο Εφετών έκρινε ότι ο απόστρατος αστυνομικός γνώριζε για την απαγωγή του Μάριου Παπαγεωργίου, ο οποίος απήχθη και δολοφονήθηκε τον Αύγουστο του 2012, σε μια υπόθεση που συγκλόνισε την Ελλάδα. Έκτοτε, η μητέρα του, με τη συνδρομή του δικηγόρου της, Νίκου Ρουσόπουλου, έδωσε έναν τιτάνιο αγώνα, διεκδικώντας δικαιοσύνη και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

Μετά από 12 χρόνια, και αφού τόσο ο εγκέφαλος της υπόθεσης όσο και οι συνεργοί του καταδικάστηκαν σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, έφτασε πλέον η ώρα της κρίσης και για τον γιο του βασικού κατηγορούμενου. Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, ο κατηγορούμενος πρέπει να δικαστεί «ως υπαίτιος του ότι στη Νέα Σμύρνη Αττικής, στις 9 Αυγούστου 2012, με πρόθεση παρέσχε συνδρομή πριν από την τέλεση της άδικης πράξης της αρπαγής κατά συναυτουργία».

Μάριος Παπαγεωργίου
Παραμένει το μυστήριο με την απαγωγή του Μάριου Παπαγεωργίου, 13 χρόνια μετά

Συγκεκριμένα, στο βούλευμα αναφέρεται ότι ο κατηγορούμενος, γνωρίζοντας το σχέδιο απαγωγής και παγίδευσης του Μάριου Παπαγεωργίου, το οποίο είχε οργανώσει ο πατέρας του με τη συνδρομή της μητέρας του, παρείχε υλική υποστήριξη στους δράστες πριν από την τέλεση της αρπαγής με σκοπό την είσπραξη λύτρων από τη μητέρα του θύματος. Μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος, μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών με φίλο του θύματος, προσπαθούσε να διερευνήσει τι γνώριζε εκείνος για την εξαφάνιση του Μάριου. Στη συνέχεια, αφού επικοινωνούσε με τον πατέρα του, διέδιδε ψευδείς πληροφορίες στους φίλους του θύματος, αναπαράγοντας τους ισχυρισμούς του πατέρα του. Με αυτόν τον τρόπο, επιδίωκε να τους δημιουργήσει την πεπλανημένη εντύπωση ότι ο Μάριος είχε σκηνοθετήσει την απαγωγή του με σκοπό να εισπράξει χρήματα ως λύτρα από τη μητέρα του και ότι βρισκόταν είτε σε κάποια παραλία διασκεδάζοντας είτε στην Αμερική.