ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Τελεσίγραφο Τραμπ σε Πούτιν για εκεχειρία στην Ουκρανία – «Έχει 10-12 ημέρες προθεσμία»

Τελεσίγραφο Τραμπ σε Πούτιν για εκεχειρία στην Ουκρανία – «Έχει 10-12 ημέρες προθεσμία»
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Απογοητευμένος δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, από τη συμπεριφορά του Ρώσου ομόλογού του, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επισήμανε σήμερα (28/7) τη νέα προθεσμία 10 ή 12 ημερών που θέτει στη Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Υπογράμμισε, δε, την απογοήτευσή του προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για την παράταση των εχθροπραξιών.

Νέα προθεσμία από τον Τραμπ στον Πούτιν

Μιλώντας στη Σκωτία, όπου πραγματοποιεί συναντήσεις με Ευρωπαίους ηγέτες και παίζει γκολφ, ο Τραμπ δήλωσε ότι είναι απογοητευμένος από τον Πούτιν και ότι συντομεύει την προθεσμία των 50 ημερών που είχε θέσει για το θέμα νωρίτερα τον ίδιο μήνα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Κίρ Στάρμερ στη λέσχη γκολφ Trump Turnberry

«Θα θέσω νέα προθεσμία περίπου… 10 ή 12 ημερών από σήμερα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κίρ Στάρμερ. «Δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε… Απλά δε βλέπουμε καμία πρόοδο», τόνισε ακόμα ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η πρώτη προειδοποίηση

Ο Τραμπ, ο οποίος πραγματοποιεί συναντήσεις στη Σκωτία, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι επρόκειτο να μειώσει την προθεσμία των 50 ημερών που είχε θέσει λόγω της απογοήτευσής του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Έχω απογοητευθεί με τον πρόεδρο Πούτιν», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας στο πλευρό του Βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ, ενόψει της συνάντησής τους. «Θα μειώσω αυτές τις 50 ημέρες που του έδωσα, σε λιγότερες ημέρες», είχε δηλώσει.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου