ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

«Μας απείλησαν, μας χτύπησαν και μας έσκισαν τα ρούχα»: Τι ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι στην Αμοργό για το περιστατικό με την Παλαιστίνη

«Μας απείλησαν, μας χτύπησαν και μας έσκισαν τα ρούχα»: Τι ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι στην Αμοργό για το περιστατικό με την Παλαιστίνη
Διαλύθηκε πανηγύρι στην Αμοργό, νεαροί φώναζαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», έκοψαν το ρεύμα όταν τους απάντησαν «Λευτεριά στην Κύπρο»
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Θέση σχετικά με το περιστατικό που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του πανηγυριού της Ψημένης στα Κατάπολα της Αμοργού εξέφρασαν οι εργαζόμενοι του νησιού. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μέλη της πρωτοβουλίας εργαζομένων ύψωσαν τη σημαία της Παλαιστίνης και φώναξαν συνθήματα, προκαλώντας την αντίδραση των μουσικών. Ένας από τους καλλιτέχνες πήρε το μικρόφωνο και αντέδρασε λεκτικά, λέγοντας: «Λευτεριά στην Ελλάδα μας και στην Κύπρο».

Αμοργός: «Σηκώσαμε σημαία για την Παλαιστίνη και οι μουσικοί μας επιτέθηκαν»

 

@amorgostimes Στο πανηγύρι της Γιορτής της Ψημένης στα Καταπολα Αμοργού, ομάδα άνοιξε σημαία της παλαιστινης και άρχισε να φωναζει συνθήματα. Οπως ήταν λογικό δέχτηκε αποδοκιμασίες λόγω του ότι το πανηγύρι δεν είχε καμία σχέση με οποιοδήποτε πολιτικό γιγνεσθαι και θίγονται οι παραδόσεις του τόπου. Το πανηγύρι ολοκληρώθηκε πολύ νωρίτερα καθώς ακολούθησαν συμπλοκές. #amorgos #camping ♬ πρωτότυπος ήχος – amorgostimes

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη συνέχεια κάποιοι τράβηξαν την παλαιστινιακή σημαία και επιτέθηκαν σωματικά στη γυναίκα που την κρατούσε. Το πλήθος αποδοκίμασε τη στάση των μουσικών, πετώντας μάλιστα νερά, με την κατάσταση να βγαίνει εκτός ελέγχου, αφού -όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι- οι μουσικοί τους απείλησαν και τους έσκισαν τα ρούχα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το βραδυ της 26/07 στο πανηγύρι της ψημένης στα Κατάπολα της Αμοργού αποφασίσαμε να σηκώσουμε τη σημαία της Παλαιστίνης ως ένδειξη αλληλεγγύης στον λαό της. Σε μια περίοδο που στην Παλαιστίνη διαπράττεται μια γενοκτονία μπροστά στα μάτια μας, νιώσαμε την ανάγκη να υπενθυμίσουμε στον κόσμο πως η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά. Αυτό που ακολούθησε ήταν πρωτοφανές καθώς σε όσα νησιά έχει πραγματοποιηθεί ανάλογη δράση δέχτηκε υποστήριξη και αποδοχή από ντόπιους και μη. Στην δική μας περίπτωση, αυτό που δεχτήκαμε, ήταν αποδοκιμασία από τους μουσικούς, ο ένας εκ των οποίων μάλιστα πήρε θέση επί σκηνής λέγοντας απ’ το μικρόφωνο “Λευτεριά στην Ελλάδα μας και στην Κύπρο”, ακολούθησαν τραβήγματα της παλαιστινιακής σημαίας καθώς και σωματική επίθεση.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής, κατά την διάρκεια του διαλείμματος της μουσικής σηκώθηκε μπροστά από την εξέδρα η σημαία της Παλαιστίνης ενώ ταυτόχρονα φωνάχτηκαν συνθήματα υπέρ της. Ενώ ο κόσμος πλαισίωσε την δράση, ένας εκ των μουσικών επέλεξε να πάρει την προαναφερθείσα θέση, η οποία αποδοκιμάστηκε από το πλήθος πετάγοντας του νερά, κάποιος άλλος τράβηξε την σημαία και επιτέθηκε σωματικά στην κοπέλα που την κρατούσε. Από εκεί και πέρα η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου. Ξεκινήσαν να μας απειλούν, να μας χτυπούν και να μας σκίζουν τα ρούχα , ενώ από μεριά μας υπήρξαν προσπάθειες αποκλιμάκωσης και διαχείρισης της κατάστασης.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου