Στιγμή συγκίνησης: Καλόγρια σπάει το πρωτόκολλο και τιμά τον Πάπα Φραγκίσκο δίπλα στο φέρετρο

Μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή καταγράφηκε κατά την τελετή λαϊκού προσκυνήματος του Πάπα Φραγκίσκου στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, όταν η καλόγρια Ζενεβιέβ Ζανίνγκρος, στενή φίλη του εκλιπόντος Ποντίφικα, παραβίασε το επίσημο πρωτόκολλο και πλησίασε το φέρετρο του για να προσευχηθεί μπροστά του.
Η στιγμή που συγκινεί
Η Ζενεβιέβ, που κατάγεται από τη Γαλλία και την Αργεντινή, είχε γνωρίσει τον Πάπα Φραγκίσκο εδώ και περισσότερα από σαράντα χρόνια και είχε αναπτύξει μια βαθιά φιλία μαζί του. Παρά το γεγονός ότι ο χώρος κοντά στο φέρετρο είναι παραδοσιακά προορισμένος για καρδιναλίους και υψηλόβαθμους κληρικούς, η 81χρονη καλόγρια είχε το προνόμιο να παραβρεθεί εκεί και να αποτίσει φόρο τιμής, χάρη στη στενή σχέση που είχαν αναπτύξει.
Το Βατικανό ανέφερε ότι, μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης (24/4), πάνω από 61.000 πιστοί είχαν ήδη προσέλθει στη Βασιλική για να προσκυνήσουν τη σορό του Πάπα Φραγκίσκου.
Η κηδεία του Ποντίφικα, προγραμματισμένη για το Σάββατο, θα αποτελέσει ένα διεθνές γεγονός, καθώς αναμένεται η παρουσία 130 ξένων αντιπροσωπειών, 50 αρχηγών κρατών και δέκα βασιλέων.
Μετά την ολοκλήρωση της κηδείας, η σορός του Πάπα Φραγκίσκου θα ακολουθήσει πομπή μέσω του κέντρου της Ρώμης, καταλήγοντας στην εκκλησία Σάντα Μαρία Ματζιόρε. Στον ναό, θα αναμένονται άστεγοι και φτωχοί, στους οποίους ο εκλιπών Πάπας είχε προσφέρει σημαντική στήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του.






0 ΣΧΟΛΙΑ