Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024

Πόσα έχασε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ από την κατάρρευση Facebook & Instagram

Μυστήρια παραμένει η αιτία

6 Μαρτίου 2024 16:19
Πόσα έχασε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ από την κατάρρευση Facebook & Instagram
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

H παγκόσμια διακοπή λειτουργίας της Meta, που έθεσε εκτός το Facebook, το Instagram και το Messenger, αποτέλεσε ένα ζήτημα εκατοντάδων δολαρίων για την εταιρεία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, έχασε σχεδόν 3 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε λίγες ώρες, αφού οι πλατφόρμες-ναυαρχίδες της εταιρείας, το Facebook και το Instagram, αντιμετώπισαν την Τρίτη παγκόσμια διακοπή λειτουργίας.

Διαβάστε επίσης: Παγκόσμιο «μπλακ-άουτ» σε Facebook και Instagram - Αδύνατη η σύνδεση και στο Messenger

Η καθαρή αξία του Ζούκερμπεργκ μειώθηκε κατά 2,79 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε μία ημέρα στα 176 δισεκατομμύρια δολάρια στον δείκτη Bloomberg Billionaires Index, αλλά διατήρησε τη θέση του ως ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Έπεσε το Facebook & το Instagram

Οι μετοχές της Meta υποχώρησαν κατά 1,6%

Μετά την πολύωρη παγκόσμια διακοπή λειτουργίας, οι μετοχές της Meta υποχώρησαν κατά 1,6%, οδηγώντας στη διάβρωση της καθαρής αξίας του Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της εταιρείας προέρχεται από διαφημίσεις οι οποίες προβάλλονται στους χρήστες, και με τα «τεχνικά ζητήματα» που έριξαν τις πλατφόρμες, έπεσαν και τα κέρδη της. Οι μετοχές της Meta έκλεισαν τη νυχτερινή συνεδρίαση στη Wall Street στα 490,22 δολάρια ανά τεμάχιο.

Κατά τη διάρκεια της διακοπής, οι χρήστες ανέφεραν ότι αντιμετώπισαν σελίδες σφάλματος «αποτυχία φόρτωσης» τόσο στο Instagram όσο και στο Facebook.
Ορισμένοι χρήστες του Instagram σημείωσαν ότι μπορούσαν να δουν παλαιότερες ιστορίες παρά το σφάλμα. Ωστόσο, πολλοί λογαριασμοί στο Facebook αποσυνδέθηκαν αυτόματα κατά τη διάρκεια της διακοπής.

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X κατακλύστηκε από αναρτήσεις των ατόμων που επλήγησαν. Ο ιδιοκτήτης της X, Έλον Μασκ, ειρωνεύτηκε ακόμη και την αντίπαλη Meta, αφού οι εμβληματικές πλατφόρμες της υπέστησαν τη διακοπή λειτουργίας.

Η Meta, σύμφωνα με τον Ιβές, δεν θα αποκαλύψει τις οικονομικές ζημιές. «Πρόκειται για ένα αμελητέο ποσό εσόδων, που είναι πιθανότατα κάτω από 100 εκατομμύρια δολάρια» δήλωσε ο Ιβές.

Κι αυτό μπορεί να το καταλάβει κανείς εάν σκεφτεί πως η αξία της Meta το 2023 υπολογίζεται στα περίπου 134 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share