Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Αλεξέι Ναβάλνι: Αναφορές πως βρέθηκε η σορός του στο νεκροτομείο γεμάτη μώλωπες - Εικάζεται ότι τον κρατούσαν κάτω ενώ υπέστη κρίση

Τον κρατούσαν με τη βία στο έδαφος, ενώ υπέφερε από σπασμούς

18 Φεβρουαρίου 2024 15:56
Αλεξέι Ναβάλνι: Αναφορές πως βρέθηκε η σορός του στο νεκροτομείο γεμάτη μώλωπες - Εικάζεται ότι τον κρατούσαν κάτω ενώ υπέστη κρίση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πληροφορίες αναφέρονται σε διεθνή ΜΜΕ σύμφωνα με τις οποίες βρέθηκε η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι παρουσιάζοντας σημάδια από μώλωπες, που εικάζεται να προκλήθηκαν από το γεγονός ότι τον κρατούσαν κάτω με τη βία στο έδαφος, ενώ υπέστη κρίση.

Σύμφωνα με την Daily Mail το σώμα του Αλεξέι Ναβάλνι φέρεται να φέρει σημάδια από μώλωπες που εικάζεται ότι προκλήθηκαν από το γεγονός ότι τον κρατούσαν κάτω ενώ υπέφερε από σπασμούς. Τα τραύματα συνάδουν με το ότι ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης - ο οποίος πέθανε σε ηλικία 47 ετών την Παρασκευή - υπέστη κρίση, σύμφωνα με το ανεξάρτητο μέσο Novaya Gazeta Europe, το οποίο επικαλείται η Daily Mail.

Τι αναφέρει άτομο από το παραϊατρικό προσωπικό

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο μίλησε με ένα άτομο από το παραϊατρικό προσωπικό στην υπηρεσία ασθενοφόρων του Salekhard, κοντά στην ποινική αποικία IK-3, γνωστή και ως "Πολικός Λύκος", όπου κρατούνταν ο Ναβάλνι.

Αλεξέι Ναβάλνι

Σύμφωνα με το ανεξάρτητο ειδησεογραφικό πρακτορείο, οι νοσοκόμοι βρήκαν μώλωπες στο σώμα του Ναβάλνι, το οποίο τώρα φυλάσσεται από την αστυνομία στο νεκροτομείο του περιφερειακού κλινικού νοσοκομείου Salekhard. «Συνήθως τα πτώματα των ανθρώπων που πεθαίνουν στη φυλακή μεταφέρονται κατευθείαν στο ιατροδικαστικό γραφείο στην οδό Glazkova, αλλά σε αυτή την περίπτωση μεταφέρθηκε στο κλινικό νοσοκομείο για κάποιο λόγο», δήλωσε ο παραϊατρικός που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του στο πρακτορείο.

«Ως έμπειρος παραϊατρικός, μπορώ να πω ότι τα τραύματα που περιγράφουν όσοι τα είδαν φαίνεται να προέρχονται από σπασμούς», είπε.

Όπως ανέφεραν οι σωφρονιστικές αρχές της φυλακής όπου πέθανε ο Αλεξέι Ναβάλνι, ο θάνατός του προήλθε από το «Σύνδρομο Αιφνιδίου Θανάτου». Ωστόσο επικρατεί και το σενάριο δηλητηρίασης, όπως και το 2020, με τον αναισθησιολόγο του να δηλώνει ότι το σύνδρομο αυτό μπορεί να προήλθε από δηλητήριο.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share