Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Αλεξέι Ναβάλνι: Πέθανε από «σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου» είπαν στη μητέρα του – «Κρύβουν τη σορό του για να καλύψουν τα ίχνη τους»

Το θρίλερ με τη σορό του Αλεξέι Ναβάλνι συνεχίζεται, καθώς δεν βρίσκεται στο νοσοκομείο, που υπέδειξαν στην οικογένειά του

17 Φεβρουαρίου 2024 16:23
Αλεξέι Ναβάλνι: Πέθανε από «σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου» είπαν στη μητέρα του –  «Κρύβουν τη σορό του για να καλύψουν τα ίχνη τους»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Από «σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου» είπε ότι πέθανε ο Αλεξέι Ναβάλνι η σωφρονιστική αποικία, όπου είχε φυλακιστεί ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης στη μητέρα του. Την ίδια στιγμή, αναφέρεται ότι κρύβουν τη σορό του για να καλύψουν τα ίχνη τους.

Η μητέρα και οι δικηγόρος του Αλεξέι Ναβάλνι πληροφορήθηκαν από τη σωφρονιστική αποικία, ότι ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης πέθανε την Παρασκευή (17.02.24) από «σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου», όπως υποστήριξε σήμερα, Σάββατο με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο στενός σύμμαχός του, Ιβάν Ζντάνοφ.

Την ίδια ώρα, το θρίλερ με τη σορό του Αλεξέι Ναβάλνι συνεχίζεται, καθώς δεν βρίσκεται στο νοσοκομείο, που υπέδειξαν στην οικογένειά του.

Η ομάδα υποστήριξης του Ναβάλνι, με ανάρτησή της στο Telegram, κατηγόρησε τους «δολοφόνους» του ότι προσπαθούν «να καλύψουν τα ίχνη τους» επειδή δεν παραδίδουν τη σορό στους οικείους του.

«Είναι προφανές ότι οι δολοφόνοι θέλουν να καλύψουν τα ίχνη τους. Γι’ αυτό δεν δίνουν τη σορό του Αλεξέι και την κρύβουν ακόμη και από τη μητέρα του» τονίζεται σε αυτήν την ανάρτηση.

Αλεξέι Ναβάλνι

«Δολοφονήθηκε»

«Ο Αλεξέι Ναβάλνι δολοφονήθηκε», πρόσθεσε η εκπρόσωπός του, η Κίρα Γιάρμις, η οποία, όπως και πολλοί άλλοι αντιφρονούντες, έχει αυτοεξοριστεί για να μην οδηγηθεί στη φυλακή. «Πέθανε στις 14.17 τοπική ώρα της 16ης Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο που δόθηκε στη μητέρα του», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη Γιάρμις, η Λιουντμίλα Ναβάλναγια και ο δικηγόρος έφτασαν στη φυλακή στις 11.00 σήμερα, τοπική ώρα, αλλά χρειάστηκε να περιμένουν επί δύο ώρες μέχρι να τους δεχτούν.

Είναι άγνωστο το πότε θα δοθεί η σορός στους συγγενείς και το πού θα ενταφιαστεί ο Ναβάλνι. Είναι ασαφές επίσης το πού βρίσκεται το πτώμα, αφού το νεκροτομείο, όπου οι σωφρονιστικές αρχές λένε ότι το μετέφεραν, είναι κλειστό και ένας υπάλληλός του διαβεβαίωσε τον δικηγόρο ότι δεν το έχουν παραλάβει.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share