Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ο ισραηλινός στρατός γεμίζει με θαλασσινό νερό τις σήραγγες της Χαμάς στη Γάζα

Το Ισραήλ έχει αρχίσει να διοχετεύει θαλασσινό νερό στα τούνελ της Χαμάς

19 Δεκεμβρίου 2023 11:48
Ο ισραηλινός στρατός γεμίζει με θαλασσινό νερό τις σήραγγες της Χαμάς στη Γάζα
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Πόλεμος στη Γάζα: Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal, αναφέρεται ότι ο ισραηλινός στρατός άρχισε να γεμίζει με θαλασσινό νερό το σύμπλεγμα των σηράγγων της Χαμάς στη Γάζα. Σε αυτό το ίδιο άρθρο αναφέρονται Αμερικανοί αξιωματούχοι, χωρίς να αποκαλύπτεται την ταυτότητά τους.

Η επιχείρηση αυτή ενδέχεται να διαρκέσει πολλές εβδομάδες.

Ορισμένα μέλη της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ισχυρίζονται ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να συμβάλει στην καταστροφή των σηράγγων, όπου πιστεύεται ότι η Χαμάς κρατά ομήρους, καθώς και πυρομαχικά και μαχητές.

Ο ισραηλινός στρατός γεμίζει με θαλασσινό νερό τις σήραγγες της Χαμάς στη Γάζα

Άλλοι αξιωματούχοι εκφράζουν ανησυχίες ότι το θαλασσινό νερό θα θέσει σε κίνδυνο τον ανεφοδιασμό της Γάζας με πόσιμο νερό, γράφει η εφημερίδα.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής για το δημοσίευμα.

Επτά νεκροί στη δυτική όχθη

Επτά Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα στην πόλη Τζενίν της Δυτικής Όχθης, κατά τη διάρκεια επιδρομής του ισραηλινού στρατού, ανακοίνωσαν το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής και το παλαιστινιακό πρακτορείο WAFA.

Τα πέντε από τα θύματα χτυπήθηκαν από μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, μεταξύ των νεκρών είναι και ένας 13χρονος ο οποίος ξεψύχησε αφού οι ισραηλινές δυνάμεις εμπόδισαν ένα ασθενοφόρο να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ο ισραηλινός στρατός γεμίζει με θαλασσινό νερό τις σήραγγες της Χαμάς στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε το πλήγμα από μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναφέροντας ότι σκοτώθηκε αδιευκρίνιστος αριθμός Παλαιστινίων, οι οποίοι εντοπίστηκαν να εκτοξεύουν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων. Οι στρατιώτες, πρόσθεσε, επιχειρούσαν να βρουν εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν τοποθετηθεί σε δρόμους για να πλήξουν τις δυνάμεις ασφαλείας. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αυτής βρήκαν όπλα, πυρομαχικά, βόμβες, σήραγγες και κατέστρεψαν έναν χώρο κατασκευής βομβών.

Σύμφωνα με το WAFA, άλλος ένας άνθρωπος τραυματίστηκε στη συνοικία Αλ Σιμπάτ της Τζενίν.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share