Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Νεκρό το 10 μηνών βρέφος, ο αδελφός του και η μητέρα τους από ισραηλινούς βομβαρδισμούς» - Η ανακοίνωση της Χαμάς

Οι Παλαιστίνιοι μιλούν για τραγική κατάληξη στην υπόθεση ομηρίας της οικογένειας

29 Νοεμβρίου 2023 17:14
Πόλεμος στο Ισραήλ: «Νεκρό το 10 μηνών βρέφος, ο αδελφός του και η μητέρα τους από ισραηλινούς βομβαρδισμούς» - Η ανακοίνωση της Χαμάς
Από Κυριάκος Μελλίδης

Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ανακοίνωσε σήμερα ότι το 10 μηνών μωρό Κφιρ Μπίμπας, ο τετράχρονος αδελφός του και η μητέρα τους σκοτώθηκαν σε προγενέστερους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι ελέγχει τον ισχυρισμό αυτό των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ. Το Reuters δεν μπόρεσε αμέσως να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές την αναφορά αυτή της αλ Κάσαμ. Θυμίζουμε παράλληλα, τη στιγμή που 3 μικρά αδέλφια-όμηροι αφέθηκαν ελεύθερα από τη Χαμάς και συνάντησαν τον σκύλο τους (video)

Η εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας μπορεί να παραταθεί για δύο ακόμη ημέρες, αναφέρουν αιγυπτιακές πηγές

Διαπραγματευτές, οι οποίοι επιδιώκουν την παράταση της εξαήμερης εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, πιστεύουν ότι η κατάπαυση του πυρός μπορεί να παραταθεί για ακόμη δύο ημέρες, ανέφεραν σήμερα δύο αιγυπτιακές πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο αριθμός των αμάχων ομήρων που κρατά η Χαμάς, οι οποίοι θα αφεθούν ελεύθεροι με βάση την παράταση της εκεχειρίας, είναι ακόμη υπό επεξεργασία, ανέφεραν οι πηγές.

Οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση αμάχων ομήρων είναι σε καλό δρόμο, αλλά οι Ισραηλινοί στρατιωτικοί που κρατά ομήρους η Χαμάς αποτελούν εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις, πρόσθεσαν οι πηγές.

Στο σημείο του φεστιβάλ που χτύπησε η Χαμάς, η μουσική παίζει και πάλι στη μνήμη των νεκρών

Σε μια από τις τοποθεσίες όπου η Χαμάς σκόρπισε τον θάνατο στο νότιο Ισραήλ, μουσική τρανς ακούγεται και πάλι στη μνήμη των 400 και πλέον ανθρώπων που είτε έχασαν τη ζωή τους είτε απήχθησαν κατά την επίθεση των ενόπλων στο υπαίθριο μουσικό φεστιβάλ.

Χιλιάδες νέοι έκαναν πάρτι τα ξημερώματα της 7ης Οκτωβρίου όταν στο σημείο εισέβαλαν τρομοκράτες της Χαμάς. Το κοινό, που τότε είχε συγκεντρωθεί για να ακούσει τους πέντε Ισραηλινούς DJs στη σκηνή, αποτελούνταν αυτή τη φορά από σιωπηλά και ακίνητα πλακάτ με φωτογραφίες των νεκρών.

«Είναι περίεργο να βλέπεις όλους αυτούς τους ανθρώπους, όλες αυτές τις φωτογραφίες, είναι φωτογραφίες ανθρώπων που όντως πέθαναν εδώ», δήλωσε ο Γιαχέλ Αϊρόνι, 18 ετών, που επιβίωσε από την επίθεση όταν κρύφτηκε σε κοντινό καταφύγιο. «Αυτοί οι άνθρωποι χόρεψαν μαζί μου και δεν επέζησαν».

Οι διοργανωτές ονόμασαν την εκδήλωση αυτή που έγινε χθες «The Set for the Angels» (Σκηνή για τους Αγγέλους).

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share