Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024

Μυστηριώδης ασθένεια χτύπησε μαθήτριες σε σχολείο - Έπαθαν παράλυση και μαζική υστερία (video)

Πλάνα που προκαλούν σοκ

5 Οκτωβρίου 2023 20:41
Μυστηριώδης ασθένεια χτύπησε μαθήτριες σε σχολείο - Έπαθαν παράλυση και μαζική υστερία (video)
Από Κυριάκος Μελλίδης

Μία μυστηριώδης ασθένεια που προκαλεί παράλυση έχει προσβάλλει δεκάδες μαθήτριες στη δυτική Κένυα. Μέχρι στιγμής, όπως ανακοίνωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, 95 μαθήτριες έχουν νοσηλευτεί λόγω της συγκεκριμένης ασθένειας. Τα κορίτσια φοιτούν σε ένα σχολείο, που βρίσκεται περίπου 374 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Ναϊρόμπι.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι μαθήτριες άρχισαν ξαφνικά να δυσκολεύονται να περπατήσουν, ενώ σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται τα παιδιά να μην μπορούν να σταθούν, να έχουν σπασμούς και να παραπονιούνται για πόνους στα γόνατά τους.

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι δεν γνωρίζουν τι κρύβεται πίσω απ’ αυτά τα συμπτώματα, αλλά έχουν στείλει δείγματα αίματος και ούρων σε εργαστήρια στην Κένυα. Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί έχουν αμφισβητήσει την ασθένεια, υποδηλώνοντας ότι μπορεί να πρόκειται για «μαζική υστερία». Όπως επισημαίνουν τα τοπικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι εξετάσεις των μαθητών θα βγουν σε λίγες εβδομάδες.

Άλλοι υποστηρίζουν ότι τα συμπτώματα αντικατοπτρίζουν εκείνα του συνδρόμου Guillain-Barré που βλάπτει τα νεύρα (GBS). Η ασθένεια αυτή μπορεί να προκαλέσει παράλυση στα χέρια, τα πόδια ή το πρόσωπο και να προκαλέσει μεγάλο πόνο στους ασθενείς.

Δείτε επίσης: Τσακώθηκαν για ένα τσιγάρο: Βίντεο ντοκουμέντο από άγριο καβγά μεταξύ μαθητριών σε δημοτικό σχολείο του Αγίου Δημητρίου

Σε σοβαρές περιπτώσεις, προκαλεί και προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο την ζωή των ασθενών, όπως αναπνευστικές δυσκολίες και θρόμβους αίματος. Η πάθηση είναι δύσκολο να διαγνωστεί και σκοτώνει σχεδόν έναν στους 20 ανθρώπους. Περίπου ένας στους 50.000 Βρετανούς και Αμερικανούς αναπτύσσουν GBS κάθε χρόνο, συνήθως ύστερα από λοίμωξη όταν το ανοσοποιητικό σύστημα γίνεται υπερκινητικό.

Η γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου υγείας της χώρας, Σούζαν Ναχουμίτσα, είπε ότι δεν εντοπίστηκαν παθογόνοι μικροοργανισμοί μεταξύ των μαθητριών του Γυμνασίου της Αγίας Τερέζας στο Eregi. Απευθυνόμενη στα μέλη της Επιτροπής Δημοσίων Επενδύσεων της Εθνοσυνέλευσης για την Παιδεία και τη Διακυβέρνηση, είπε ότι θα γίνουν περισσότερες εξετάσεις για να προσδιοριστεί η αιτία της ασθένειας. «Είμαστε σε επαφή με τον διευθυντή δημόσιας υγείας και από χθες (σσ. Τρίτη) νοσηλεύονταν 95 κορίτσια», είπε η κ. Ναχουμίτσα.

«Μέχρι το τέλος της ημέρας (σσ. Τετάρτη), αναμένουμε να έχουμε μια ολοκληρωμένη έκθεση. Μέχρι στιγμής έχουν διεξαχθεί πέντε τεστ και δεν έχουν εντοπιστεί παθογόνοι παράγοντες. Ωστόσο, επιπλέον δείγματα έχουν σταλεί στο Ινστιτούτο Ιατρικών Ερευνών της Κένυας στο Ναϊρόμπι για περαιτέρω ανάλυση», τόνισε.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share