Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

19χρονος έβγαλε δελφίνι από το νερό για selfie και αυτό πέθανε - Απειλές για τη ζωή του δέχεται ο νεαρός άνδρας (photo)

«Είναι έγκλημα κατά της φύσης»

25 Αυγούστου 2023 13:02
19χρονος έβγαλε δελφίνι από το νερό για selfie και αυτό πέθανε - Απειλές για τη ζωή του δέχεται ο νεαρός άνδρας (photo)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Απειλές για τη ζωή του δέχεται ένας 19χρονος από τη Φλόριντα των ΗΠΑ, ο οποίος έβγαλε από την θάλασσα ένα μωρό δελφίνι για μια selfie, με το δελφινάκι να πεθαίνει λίγη ώρα μετά. Επίσης, αντιμέτωποι με τη θλιβερή εικόνα ενός νεκρού δελφινιού, βρέθηκαν οι λουόμενοι στην παραλία Κολυμπήθρα της Τήνου.

Ο 19χρονος πόζαρε με το σχεδόν νεογέννητο ζώο για μία σέλφι, την οποία κοινοποίησε στην εφαρμογή Snapchat. Λίγη ώρα μετά, ένα μωρό δελφίνι βρέθηκε νεκρό στην ίδια περιοχή, με τις αρμόδιες αρχές να πιστεύουν πως πρόκειται για το ίδιο ζώο.

Η εικόνα που ανέβασε στο διαδίκτυο ο έφηβος προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ενώ η Επιτροπή Διατήρησης Ψαριών και Άγριας Ζωής της Φλόριντα [FWC] και η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας ξεκίνησαν έρευνα για το περιστατικό.

Η δρ. Κουίνσι Γκίμπσον, αναπληρώτρια καθηγήτρια παράκτιας και θαλάσσιας βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Φλόριντα, εξέτασε την έκθεση του FWC για το περιστατικό και είπε ότι οι ερευνητές πιστεύουν πως το νεκρό δελφίνι που βρέθηκε είναι αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία.

19χρονος έβγαλε δελφίνι από το νερό για selfie και αυτό πέθανε

«Είναι έγκλημα κατά της φύσης»

«Πιστεύω ότι είναι πολύ πιθανό το δελφίνι να πέθανε αφότου τραβήχτηκε η φωτογραφία, αλλά υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα να πέθανε όταν το έβγαλαν από το νερό», είπε η καθηγήτρια.

«Με βάση τις αναφορές που έχω ακούσει, τη φωτογραφία και τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται οι άνθρωποι στη φωτογραφία, φαίνεται ότι το έπιασαν και το έβγαλαν από το νερό, ενώ ήταν ακόμα ζωντανό».

Ο έφηβος που εθεάθη να κρατά το δελφίνι υπερασπίστηκε τον εαυτό του ενάντια στον θυμό των χρηστών του διαδικτύου, ισχυριζόμενος ότι έπιασε το δελφίνι τυχαία και επιμένοντας ότι «ήταν μια μοναδική ευκαιρία να πιάσω ένα δελφίνι ως τυχαίο αλίευμα από την ακτή».

Σε διαγραμμένες πλέον αναρτήσεις στο Instagram που έλαβε το News4Jax, ο έφηβος έγραφε: «Ήταν ένα ατύχημα» και «Γιατί γίνεστε τοσο κακοί».

Ισχυρίστηκε επίσης ότι δεχόταν απειλές θανάτου από τότε που το στιγμιότυπο έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο σέρφερ Kevin Beaugrand, που είδε την ανάρτηση, δήλωσε στο News4JAX: «Ήμουν έξαλλος. Είναι έγκλημα κατά της φύσης».

«Προσπαθήσαμε να δούμε αν ήταν ακόμα ζωντανό ή αν μπορούσαμε να το επαναφέρουμε. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share