Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Βομβιστική επίθεση στο Ισραήλ - «Σφαγή» με τουλάχιστον 10 τραυματίες στο Τελ Αβίβ

Προσοχή σκληρές εικόνες!

4 Ιουλίου 2023 13:37
Βομβιστική επίθεση στο Ισραήλ - «Σφαγή» με τουλάχιστον 10 τραυματίες στο Τελ Αβίβ
Από Ελεωνόρα - Βασιλική Πατρικαλάκη

Ισραήλ: Επίθεση με αυτοκίνητο και μαχαίρι σημειώθηκε στο Τελ Αβίβ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έως και 10 άνθρωποι, μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός του Ισραήλ Kan.

Υγειονομικός επεσήμανε ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει μαχαιρωθεί και ότι ο φερόμενος ως δράστης "εξουδετερώθηκε".

Αναφορές στο Twitter κάνουν λόγο για παλαιστινιακά αντίποινα για τη σφοδρή επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη.

Προσοχή σκληρές εικόνες

Υπενθυμίζεται πως παράλληλα είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση του Ισραηλινού στρατού στην Δυτική Όχθη, με πολλούς νεκρούς και τραυματίες.

Σύμβουλος του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε πως η επιχείρηση στην Δυτική Όχθη πλησιάζει στο τέλος της. Στην επιχείρηση, που ξεκίνησε την Δευτέρα το πρωί (03.07.2023) συμμετέχουν εκατοντάδες μέλη των ειδικών δυνάμεων του ισραηλινού στρατού με την υποστήριξη drones.

Το Ισραήλ έχει επισημάνει ότι η επιδρομή στον καταυλισμό αυτό στην Τζενίν, με την κωδική ονομασία «Σπίτι και κήπος», έχει στόχο να εξουδετερώσει τις ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις που κρύβονται εκεί και ευθύνονται για την αύξηση των επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών.

10 νεκροί και 100 τραυματίες

Παλαιστίνιος που τραυματίστηκε στη διάρκεια συγκρούσεων τη νύχτα υπέκυψε σήμερα και ακόμη ένα πτώμα εντοπίστηκε το πρωί, ανεβάζοντας σε 10 τον αριθμό των νεκρών Παλαιστίνιων. Περίπου 100 είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων 20 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Η οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ επεσήμανε ότι έχουν σκοτωθεί τέσσερις μαχητές της, ενώ η Χαμάς ένας. Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν οι άλλοι πέντε νεκροί – όλοι τους άνδρες ηλικίας 17 με 23 ετών—είναι μαχητές ή πολίτες.

Η επιχείρηση «βρίσκεται κοντά στην επίτευξη των στόχων που είχαν τεθεί», δήλωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ Τσάχι Χανέγκμπι μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Κan στη διάρκεια της νύκτας.

Ο ισραηλινός στρατός επεσήμανε ότι έχει επιβεβαιώσει τον θάνατο εννέα Παλαιστίνιων από τις δυνάμεις του, ενώ πρόσθεσε ότι όλοι τους ήταν μέλη ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων.

Τα γραφεία και οι επιχειρήσεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη αναμένεται να κλείσουν σήμερα έπειτα από την έκκληση για γενική απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιδρομή του ισραηλινού στρατού στη Τζενίν, την οποία ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς χαρακτήρισε «έγκλημα πολέμου».

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε ότι απομάκρυνε 500 οικογένειες, περίπου 3.000 ανθρώπους, από τον καταυλισμό, όπου ζουν περίπου 14.000 άνθρωποι σε μια έκταση μικρότερη από μισό τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Οργανώσεις αρωγής έχουν ζητήσει από το Ισραήλ να διασφαλίσει την πρόσβαση ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τζενίν.

Χθες, Δευτέρα, μπουλντόζες κατέστρεφαν τους δρόμους του καταυλισμού, με στόχο να εξουδετερώσουν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, με αποτέλεσμα να διακοπεί η υδροδότηση και η ηλεκτροδότηση, αν και Ισραηλινοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι εργάζονται για την αποκατάσταση των υπηρεσιών.

Σήμερα ο στρατός ανακοίνωσε ότι η ισραηλινή αστυνομία συνόρων εντόπισε στον καταυλισμό προσφύγων υπόγειο χώρο που χρησιμοποιούνταν για την αποθήκευση εκρηκτικών και κατέστρεψε δύο σημεία παρατήρησης.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share