ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη στο Παρίσι: Εντοπίστηκε ο πρώτος νεκρός στα ερείπια του κτιρίου που κατέρρευσε

Έκρηξη στο Παρίσι: Εντοπίστηκε ο πρώτος νεκρός στα ερείπια του κτιρίου που κατέρρευσε
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Ένα πτώμα εντοπίστηκε σήμερα (27/6) μέσα στα χαλάσματα του κτιρίου που κατέρρευσε πριν από έξι ημέρες στο Παρίσι, από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη στη συνοικία Βαλ-ντε-Γκρας της γαλλικής πρωτεύουσας. Πρόκειται για τον πρώτο καταγεγραμμένο θάνατο από αυτή την καταστροφή που άφησε τέσσερις σοβαρά τραυματίες, σύμφωνα με μια πηγή.

Οι αρχές προσπαθούν τώρα να εξακριβώσουν αν η σορός είναι μιας καθηγήτριας που αγνοείταιμετά την έκρηξη αυτού του κτιρίου στο κέντρο της πρωτεύουσας, τα αίτια της οποίας παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση περίπου 270 πυροσβεστών με 70 οχήματα, η πυρκαγιά που ξέσπασε τέθηκε υπό έλεγχο μιάμιση ώρα μετά την εκδήλωσή της. Από την έκρηξη έσπασαν τα τζάμια κτιρίων σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων, με αποτέλεσμα 54 άνθρωποι να τραυματιστούν, οι περισσότεροι ελαφρά.

Πηγές: AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σκηνές χάους στην Αίγυπτο: Κατέρρευσε κτίριο 13 ορόφων στην Αλεξάνδρεια – Πληροφορίες για εγκλωβισμένους και πολλούς τραυματίες (video)

Κτίριο 13 ορόφων κατέρρευσε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, με αποτέλεσμα αρκετοί άνθρωποι να έχουν εγκλωβιστεί κάτω από τα συντρίμμια.

Το κτίριο, που συνήθως χρησιμοποιείται για να φιλοξενήσει τουρίστες κατά τη θερινή περίοδο, κατέρρευσε ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των τραυματιών και των εγκλωβισμένων. Τα σωστικά συνεργεία κινητοποιήθηκαν άμεσα στο σημείο για να εντοπίσουν επιζώντες, εάν υπάρχουν. Τα νοσοκομεία στην περιοχή έχουν προετοιμαστεί να δεχθούν τραυματίες.

Προς το παρόν, είναι ακόμη άγνωστο πόσοι άνθρωποι αγνοούνται ή τραυματίστηκαν. Ομάδες διάσωσης βρίσκονται στο σημείο και εργάζονται για την απομάκρυνση των ερειπίων και την αναζήτηση επιζώντων.

Οι υπεύθυνοι του δήμου δεν έχουν κάνει ακόμη επίσημες ανακοινώσεις αλλά σύμφωνα με μια αρχική εκτίμηση της αστυνομίας, η κατάρρευση προκλήθηκε από ρωγμή στη δομή του κτιρίου. Από τα νοσοκομεία της περιοχής Montazah και των γειτονικών περιοχών ζητήθηκε να είναι σε ετοιμότητα.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου