Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τρομακτικό βίντεο: Τμήμα γέφυρας στην Ινδία καταρρέει μπροστά στις κάμερες (video)

Απίστευτες εικόνες!

5 Ιουνίου 2023 16:22
Τρομακτικό βίντεο: Τμήμα γέφυρας στην Ινδία καταρρέει μπροστά στις κάμερες (video)
Από Ανθή Κουρεντζή

Προβληματισμό σε αξιωματούχος και ειδικούς έχει προκαλέσει γέφυρα που καταρρέει στην Ινδία. Η κυβέρνηση ενός ινδικού κρατιδίου διέταξε τη Δευτέρα τη διενέργεια έρευνας για την κατάρρευση τμήματος της υπό κατασκευή γέφυρας πάνω από τον ποταμό Γάγγη, καθώς πρόκειται για τη δεύτερη φορά που η κατασκευή καταρρέει μέσα σε έναν χρόνο. Υπενθυμίζεται, ότι πριν λίγες ημέρες σημειώθηκε τεράστια σιδηροδρομική τραγωδία στην Ινδία με τουλάχιστον 288 νεκρούς.

Δεν έχουν αναφερθεί θύματα, ενώ δεν υπήρχαν άνθρωποι ή οχήματα πάνω στη γέφυρα, όταν τα σχεδόν 250 μέτρα της τσιμεντένιας επιφάνειας που συνδέει τους πυλώνες κατέρρευσαν στον ποταμό την Κυριακή, όπως μεταδίδει το Al Arabiya.

«Αυτοί που θα βρεθούν ένοχοι δεν θα γλυτώσουν», δήλωσε ο εκλεγμένος αξιωματούχος του κρατιδίου Μπιχάρ, Νίτις Κουμάρ.

Ένα τμήμα της γέφυρας στην άλλη πλευρά είχε καταρρεύσει τον περασμένο Απρίλιο.

Η γέφυρα κατασκευάζεται εδώ και περίπου 9 χρόνια

Οι υποδομές της Ινδίας έχουν εδώ και καιρό στιγματιστεί από προβλήματα ασφάλειας, που μερικές φορές οδηγούν σε μεγάλες καταστροφές σε αυτοκινητόδρομους και γέφυρες. Οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν συχνά κακής ποιότητας υλικά κατασκευής για να μειώσουν το κόστος.

Η κατάρρευση της γέφυρας επικρίθηκε από το κόμμα Bharatiya Janata, το οποίο είναι το κόμμα της αντιπολίτευσης στο κρατίδιο. Της κυβέρνησης της πολιτείας ηγείται το περιφερειακό κόμμα του Κουμάρ, το Janata Dal-United (Λαϊκό Κόμμα). Ο εκπρόσωπος του BJP Shehzad Poonwalla τη χαρακτήρισε ως «τη γέφυρα της διαφθοράς».

Η κατασκευή της γέφυρας μήκους 3,6 χιλιομέτρων ξεκίνησε το 2014, αλλά υπέστη καθυστερήσεις και ήταν προγραμματισμένο να εγκαινιαστεί αργότερα φέτος συνδέοντας την πόλη Μπαγκαλπούρ με την Καγκάρια, περίπου 250 χιλιόμετρα ανατολικά της Πάτνα, της πρωτεύουσας της πολιτείας.

Κατασκευάστηκε από ιδιωτική εταιρεία με κόστος 17 δισεκατομμύρια ρουπίες (208 εκατομμύρια δολάρια).

Κατέρρευσε πάτωμα ναού - Νεκροί τουλάχιστον 13 πιστοί

Τουλάχιστον 13 ινδουιστές πιστοί σκοτώθηκαν, ενώ άλλοι δέκα διασώθηκαν μετά την κατάρρευση του πατώματος σε έναν ναό στην Ινδία, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Δείτε επίσης: Τραγωδία στην Ινδία: Σχολικό λεωφορείο έπεσε στον γκρεμό – Τουλάχιστον 8 παιδιά νεκρά

Περίπου 25 πιστοί έπεσαν μέσα σε ένα μπαολί, ένα πλατύ φρεάτιο με σκαλοπάτια στα τοιχώματά του που χρησιμοποιείται σε θρησκευτικές τελετές, όταν το πάτωμα του ναού, που το κάλυπτε, υποχώρησε κάτω από το βάρος τους.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στην πόλη Ιντόρε του κρατιδίου Μάντια Πραντές.

«Η αστυνομία εντόπισε έντεκα πτώματα μέσα στο φρεάτιο και δύο άνθρωποι υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο» όπου είχαν μεταφερθεί, είπε στους δημοσιογράφους ο Ναρόταμ Μίσρα, ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου αυτού.

Οι τοπικές αρχές διενεργούν έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα. Ένας αξιωματικός της αστυνομίας, ο Μανίς Καπούρλια, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται ακόμη. Σε πλάνα που μεταδόθηκαν από τοπικά τηλεοπτικά κανάλια διακρίνονται διασώστες να τοποθετούν σχοινιά και σκάλες για να φτάσουν στους παγιδευμένους πιστούς.

Αυτήν την περίοδο οι ναοί στην Ινδία κατακλύζονται από πιστούς, με την ευκαιρία της θρησκευτικής γιορτής Ράμα Ναβάμι, προς τιμή της ινδουιστικής θεότητας Ράμα.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share