Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σοκ με σύγκρουση τρένων στην Ινδία: Τουλάχιστον 50 οι νεκροί και περισσότεροι από 300 οι τραυματίες (Video)

Η επιχείρηση διάσωσης είναι σε εξέλιξη

2 Ιουνίου 2023 21:07
Σοκ με σύγκρουση τρένων στην Ινδία: Τουλάχιστον 50 οι νεκροί και περισσότεροι από 300 οι τραυματίες (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τουλάχιστον 50 είναι οι νεκροί και περισσότεροι από 300 οι τραυματίες μετά τη σύγκρουση δύο τρένων και τον εκτροχιασμό του ενός στην περιφέρεια Μπαλασόρ της Οντίσα της Ινδίας.

Η επιχείρηση διάσωσης είναι σε εξέλιξη και παρέχεται «κάθε δυνατή βοήθεια» στα θύματα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι. Την ίδια στιγμή, πριν μερικές μέρες κατέρρευσε πάτωμα ναού στην Ινδία με 30 νεκρούς.

Πρόκειται για ένα «σοβαρό δυστύχημα», είπε στους δημοσιογράφους ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Δυτικής Βεγγάλης. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, στελέχη της σιδηροδρομικής εταιρείας South Eastern Railway, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, εξέφρασαν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα είναι μεγάλος.

Το Κορομαντέλ Εξπρές εκτροχιάστηκε και τα βαγόνια του έπεσαν στη διπλανή γραμμή. Πολλοί από τους επιβάτες εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια.

«Δεν μπορώ να κάνω κάποιο σχόλιο για τις λεπτομέρειες και τον απολογισμό των θυμάτων αυτήν τη στιγμή. Βρισκόμουν στο Δελχί και σπεύδω στο σημείο του δυστυχήματος», είπε ο Αρτσάνα Τζόσι, ο γενικός διευθυντής της South Eastern Railways.

Τραγωδία στην Ινδία: Η ανατριχιαστική στιγμή της κατάρρευσης της γέφυρας - Τουλάχιστον 140 νεκροί (Video)

Την στιγμή της κατάρρευσης της πεζογέφυρας στην Ινδία από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους, μέχρι στιγμής, 141 άνθρωποι, κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.

Στο βίντεο φαίνονται η γέφυρα να κλυδωνίζεται αρκετά ενώ ορισμένοι από όσους βρίσκονται σε αυτή την κουνάνε με τα χέρια τους αγνοώντας τον θανάσιμο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν. Λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του βίντεο, η γέφυρα καταρρέει και σχεδόν όλοι όσοι είναι επάνω της βρίσκονται μέσα στο νερό.

Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο οι περισσότεροι από τους νεκρούς είναι γυναίκες, παιδιά ή ηλικιωμένοι. Τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν, επίσης, ότι οι διασωθέντες έχουν φτάσει τους 177.

«Αρκετά παιδιά απολάμβαναν τις διακοπές τους για το Diwali και είχαν έρθει στην περιοχή ως τουρίστες. Το ένα έπεσε πάνω στο άλλο, η γέφυρα κατέρρευσε επειδή είχε πολύ κόσμο επάνω» δήλωσε στο Reuters ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες.

Οι αρχές εκτιμούν πως περίπου 500 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά, βρίσκονταν πάνω και γύρω από τη γέφυρα, λαμβάνοντας μέρος σε εκδηλώσεις για θρησκευτική γιορτή, όταν τα καλώδια που την κράταγαν υποχώρησαν.

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ραχούλ Τριπάθι, αξιωματικός της αστυνομίας στη Μόρμπι, όπου εκτυλίχθηκε η καταστροφή, περίπου 15 άνθρωποι έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία.

Η γέφυρα στον ποταμό Ματσού, που διαπερνά τη Μόρμπι, περίπου 200 χιλιόμετρα δυτικά από την Αχμενταμπάντ, τη μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας Γκουτζαράτ, κατασκευάστηκε την περίοδο της βρετανικής αποικιοκρατικής κυριαρχίας. Μόλις είχε ανοίξει ξανά για το κοινό έπειτα από πολύμηνες εργασίες συντήρησης.

«Οι άνθρωποι έπεσαν ο ένας πάνω στον άλλον όταν υποχώρησε η γέφυρα. Είχαν συγκεντρωθεί για τις τελετές του φεστιβάλ Ντιβάλι (σ.σ. «του φωτός»). Υπάρχουν πολλές γυναίκες και παιδιά ανάμεσα στα θύματα», αφηγήθηκε αυτόπτης μάρτυρας σε ινδικό μέσο ενημέρωσης.

Ο Π. Ντεκαβαντίγια, ο αρχηγός της αστυνομίας στη Μόρμπι, είπε νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι πάνω από 130 άνθρωποι διασώθηκαν.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share