Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Νέες απειλητικές δηλώσεις από Ερντογάν: «Οι πύραυλοί μας θα χτυπήσουν την Αθήνα, αν δεν ηρεμήσετε»

Συνεχίζεται η επιθετική ρητορική

11 Δεκεμβρίου 2022 20:41
Νέες απειλητικές δηλώσεις από Ερντογάν: «Οι πύραυλοί μας θα χτυπήσουν την Αθήνα, αν δεν ηρεμήσετε»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέες απειλητικές δηλώσεις έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του. Πιο συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα φοβάται τους πυραύλους μας. Λένε ότι ο πύραυλος TAYFUN θα χτυπήσει την Αθήνα, ναι, θα το κάνει, αν δεν μείνετε ήρεμοι».

Όπως είναι φυσικό, η συγκεκριμένη τοποθέτηση έχει αρχίσει να αναπαράγεται από δημοσιογράφους και ΜΜΕ στη γειτονική χώρα. Παράλληλα, στο ίδιο μοτίβο κινείται και ο Τσαβούσογλου με απειλές κατά της Ελλάδας.

Δείτε σχετική ανάρτηση

Ο Ερντογάν συνεχίζει την επιθετική ρητορική κατά της Ελλάδας, κάτι που επιχειρεί να αξιοποιήσει στην προεκλογική του εκστρατεία. Να σημειώσουμε ότι αυτή η εκστρατεία θα είναι η τελευταία για τον ίδιο αφού άφησε να εννοηθεί ότι θα κάνει χώρο σε νεότερους πολιτικούς.

«Θα ξεκινήσουμε την οικοδόμηση του αιώνα της Τουρκίας με την υποστήριξη που ζητάμε για τελευταία φορά προς το όνομά μας από τον λαό μας το 2023», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Σαμψούντα.

Ο Ερντογάν βρίσκεται στην εξουσία στην Τουρκία από το 2003, ωστόσο αντιμετωπίζει μεγάλες προεκλογικές δυσκολίες, με μεγάλο «αγκάθι» τα προβλήματα στην τουρκική οικονομία που έχουν χειροτερέψει τις συνθήκες διαβίωσης του τουρκικού λαού.

Ελληνοτουρκικά: Ακραία δήλωση Μεβλούτ Τσαβούσογλου - «Ενώ η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά, εμείς θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα»

Ελληνοτουρκικά: Η αποστολή από την Ελλάδα τεθωρακισμένων οχημάτων αμερικανικής προέλευσης στα νησιά της Λέσβου και της Σάμου, «τα οποία έχουν μη στρατιωτικό καθεστώς, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» στην Τουρκία.

Οι αντιδράσεις της τουρκική κυβέρνησης κατά των ελληνικών «προκλήσεων» συνεχίζουν να διαδέχονται η μία την άλλη. Χαρακτηριστικά, ο υπουργός Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε: «Ενώ η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά, εμείς θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα».

Παράλληλα, μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της τελετής ονοματοδοσίας της πυραυλάκατου «Υποπλοίαρχος Βλαχάκος».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share