Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νέο «χτύπημα» από Τσαβούσογλου: Μιλάει για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης»

Επίμαχο tweet από τον Τούρκο υπουργού Εξωτερικών

8 Δεκεμβρίου 2022 19:44
Νέο «χτύπημα» από Τσαβούσογλου: Μιλάει για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης»
EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε σήμερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, μετά την συνάντηση που είχε με μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη προχώρησε σε ένα tweet στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter με το οποίο κατηγόρησε την Ελλάδα πως παραβιάζει επίμονα τη συνθήκη της Λωζάνης και τα ανθρώπινα δικαιώματα της «τουρκικής» μειονότητας. Με την ευκαιρία, μάθετε περισσότερα για τις εξελίξεις στο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, στην ανάρτησή του ο Τσαβούσογλου αναφέρει:

«Φιλοξενήθηκαν τα αξιόλογα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης στην Άγκυρα. Η Ελλάδα συνεχίζει επίμονα να παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας. Τα αδέρφια μας στη Δυτική Θράκη δεν ήταν ποτέ και δεν θα είναι ποτέ μόνα».

Στη συνέχεια ανήρτησε μια φωτογραφία με ένα μακρύ κατάλογο στον οποίο απαριθμεί όλες τις δήθεν «πρακτικές διάκρισης» που εφαρμόζει η Ελλάδα κατά της μειονότητας στη Δυτική Θράκη.

Νέα αδιανόητα «πυρά» Τσαβούσογλου προς την Ελλάδα: «Αν δε θέλετε ειρήνη, ένα βράδυ ξαφνικά...»

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έδωσε συνέντευξη τύπου με τον Ρουμάνο ομόλογό του και για άλλη μια φορά προέβει σε απειλές για την Ελλάδα με αφορμή τις στρατιωτικές ασκήσεις της Ελλάδας στα νησιά, απείλησε ότι η Τουρκία μπορεί να αντιδράσει έντονα.

Μάθε περισσότερα για τις εξελίξεις στο τουρκολιβικό μηνμόνιο

Δήλωση Τσαβούσογλου

Όπως είπε ο Τσαβούσογλου, «δεν είναι δυνατόν να παραμείνουμε σιωπηλοί απέναντι σε απειλές εναντίον μας, θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα».

Σε συνέντευξη Τύπου με τον Μπογκντάν Αουρέσκου, ο Τσαβούσογλου μίλησε για τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, όπως αναφέρει ανταπόκριση της ΕΡΤ. Αναφερόμενος στις στρατιωτικές ασκήσεις της Ελλάδας στα νησιά, ο Τσαβούσογλου είπε:

«Εάν η Ελλάδα δεν θέλει ειρήνη, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Δεν μπορούμε να σιωπήσουμε για τον αφοπλισμό των νησιών, θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα στο έδαφος».

«Ή κάνετε ένα βήμα πίσω ή θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Η Ελλάδα δεν πρέπει να ξεχνά ότι αυτός που σπέρνει τον άνεμο, θερίζει καταιγίδες. Εάν δεν θέλετε ειρήνη, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Ένα βράδυ ξαφνικά…» είπε χρησιμοποιώντας τη γνωστή απειλή που έχει επανειλημμένα χρησιμοποιήσει ο πρόεδρος Ερντογάν.

«Υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ του καθεστώτος αυτών των νησιών, του καθεστώτος των νησιών που πρέπει να αφοπλιστούν και της κυριαρχίας τους. Υπάρχει μια άμεση σύνδεση. Εάν η Ελλάδα δεν εγκαταλείψει αυτές τις παραβιάσεις, θα συζητηθεί η κυριαρχία αυτών των νησιών» είπε σε άλλο σημείο.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share