Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Επικό "καρφί" Μητσοτάκη σε Τουρκία: Ο Ερντογάν θα ήθελε τον Τσίπρα αλλά έχει εμένα απέναντι του

Όσα είπε κατα την συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

14 Νοεμβρίου 2022 19:11
Επικό
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιείται αυτήν την ώρα η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Την ίδια στιγμή, εκτεταμένες είναι οι έρευνες που έχουν ξεκινήσει για το φυσικό αέριο.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στις εκλογές του 2023. «Πρέπει να αναδείξουμε το έργο μας, ό,τι είπαμε το κάναμε. Να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην τροχιά προόδου, φράζοντας το δρόμο σε μια δεύτερη φορά στη συμφορά» υπογράμμισε.

«Ποτέ άλλοτε η πατρίδα μας δεν αντιμετώπισε τόσες μεγάλες και διαδοχικές κρίσεις. Μέσα σε αυτό το ασταθές περιβάλλον η ελληνική κοινωνία και οικονομία όχι μόνο έμειναν όρθιες. Η ανάπτυξη για το 2022 αγγίζει το 6%. Το ίδιο διάστημα η ανεργία έπεσε στα χαμηλότερα της 12ετίας. Επενδυτικοί κολοσσοί ψηφίζουν Ελλάδα, παντού προχωρούν μεγάλα έργα» τόνισε.

Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα μέχρι τώρα πεπραγμένα της κυβέρνησής του τονίζοντας χαρακτηριστικά πως θα αυξηθεί για δεύτερη φορά ο κατώτατος μισθός και θα αυξηθούν για πρώτη φορά μετά από χρόνια οι συντάξεις. «Εξωθεσμικά κέντρα μας δείχνουν τα δόντια τους αλλά δεν μασάμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την Αξιωματική Αντιπολίτευση πως ρίχνει λάσπη στην κυβέρνηση και στον ίδιο προσωπικά. Ο Ερντογάν δεν έχει κρύψει πως θα προτιμούσε να έχε τον κ. Τσίπρα απέναντί του αλλά έχει εμένα.

«Πυρά» Έλενας Ακρίτα κατά Κυριάκου Μητσοτάκη για τις λίστες: «Είναι δειλός αν ήξερε και κρύβεται πίσω από τον...» (photo)

Σκληρή κριτική άσκησε η Έλενα Ακρίτα, στον πρωθυπουργό, με ανάρτηση της στο Facebook, έπειτα από τις αποκαλύψεις του Documento για το σκάνδαλο υποκλοπών και τις λίστες των πολιτικών και – όχι μόνο – προσώπων, που παρακολουθούσε το σύστημα Μητσοτάκη, οι οποίες έχουν προκαλέσει πολιτικό «σεισμό».

Η ίδια, σημειώνει πως στην περίπτωση που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήξερε για τις παρακολουθήσεις αλλά κρύβεται πίσω από τον ανιψιό του, (σ.σ Γρηγόρη Δημητριάδη), «είναι δειλός», στην περίπτωση που δεν ήξερε και έπεσε θύμα του ανιψιού του «είναι βλάξ», ενώ στην περίπτωση που ήξερε και έκανε… «τον κινέζο, είναι επικίνδυνος», υπογραμμίζει η ίδια.

Μάλιστα, καταλήγει λέγοντας πως σε οποιαδήποτε περίπτωση «”δεν κάνει το παιδί” που έλεγε κι η μάνα του. Δεν. Καθόλου όμως.»

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Αν ο Μητσοτάκης ήξερε και κρύβεται πίσω από τον ανιψιό του, είναι δειλός.

Αν δεν ήξερε κι επεσε θύμα του ανιψιού του, είναι βλαξ.

Αν ήξερε κι έκανε τον κινέζο, είναι επικίνδυνος.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση «δεν κάνει το παιδί» που έλεγε κι η μάνα του. Δεν. Καθόλου όμως.»

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share