Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024

Τέλος βάζει η Ρωσία στη συμμετοχή της στη συμφωνία εξαγωγής σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια

Η ανακοίνωση έγινε λόγω των συνεχόμενων επιθέσεων που δέχτηκε ο στόλος της στην Κριμαία

29 Οκτωβρίου 2022 18:54
Τέλος βάζει η Ρωσία στη συμμετοχή της στη συμφωνία εξαγωγής σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ρωσία αναστέλλει τη συμμετοχή της στη συμφωνία εξαγωγής αγροτικών προϊόντων από τα λιμάνια της Ουκρανίας, μετά τις επιθέσεις που δέχτηκε ο στόλος της στην Κριμαία, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Δείτε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Ολομέτωπη επίθεση Πούτιν - «Μεγάλος ο κίνδυνος Παγκοσμίου Πολέμου! Το Κίεβο σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει "βρώμικη" βόμβα» (Video)

Νωρίτερα, το πρακτορείο TASS μετέδωσε δηλώσεις του υπουργού Γεωργίας Ντμίτρι Πατρούσεφ, ο οποίος φέρεται να είπε πως η Ρωσία είναι έτοιμη να εφοδιάσει με 500.000 τόνους σιτηρών τις φτωχές χώρες μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες, με τη βοήθεια της Τουρκίας.

Σημειώνεται πως η Μόσχα υποστηρίζει ότι μόνο το 3% των εξαγόμενων τροφίμων από την Ουκρανία έχουν πάει σε φτωχές χώρες, ενώ τα μισά φορτία είχαν ως προορισμό χώρες της Δύσης.

Η Πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά υπογράφηκε στις 22 Ιουλίου στην Τουρκία και έκτοτε έχουν εξαχθεί από την Ουκρανία πολλά εκατομμύρια τόνοι σιταριού, αραβόσιτου, ηλιελαίου, βρώμης, ελαιοκράμβης και σόγιας.

Η μεγαλύτερη επίθεση drones κατά του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα

Το παραπάνω έρχεται μετά από επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον των εγκαταστάσεων του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα, στην Κριμαία, που ήταν η πιο «μαζική» που έχει σημειωθεί στον πόλεμο της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης.

«Σημειώθηκε η μαζικότερη επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και με τηλεχειριζόμενα οχήματα επιφανείας στα νερά του κόλπου της Σεβαστούπολης» από την έναρξη του πολέμου, είπε ο Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ, σύμφωνα με το TASS.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι «σκάφη του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας απώθησαν μια επίθεση με drone στον κόλπο της Σεβαστούπολης» συμπληρώνοντας ότι «καμία εγκατάσταση στην πόλη δεν επλήγη. Παραμένουμε ψύχραιμοι. Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο».

Τέλος, τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως πορθμεία και σκάφη σταμάτησαν προσωρινά να διέρχονται από τον κόλπο της Σεβαστούπολης.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share