Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ρωσία: Ενδοφλέβιες ενέσεις Πόυτιν - Καρκίνος ή Πάρκινσον;

Ποιο είναι εν τέλει το πρόβλημα υγείας του Προέδρου της Ρωσίας;

24 Οκτωβρίου 2022 16:24
Ρωσία: Ενδοφλέβιες ενέσεις Πόυτιν - Καρκίνος ή Πάρκινσον;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο χέρι του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε ζουμ ο φακός τα τελευταία 24ωρα απεικονίζοντας ύποπτα σημάδια από ενδοφλέβια θεραπεία και πιο συγκεκριμένα απο σημάδι ''πεταλούδας'', εν μέσω έντονων φημών ότι πάσχει από καρκίνο ή άλλες σοβαρές νόσους, όπως Πάρκινσον.

Μάθετε περισσότερα για τον νέο πρωθυπουργό της Αγγλίας

Δες επίσης τον Βρετανό γυμναστή και την ομάδα του που έσπασε Ρεκόρ Γκίνες

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «The Sun», τα βίντεο προπαγάνδας που προωθεί το Κρεμλίνο, δείχνουν τον Ρώσο πρόεδρο να προσπαθεί να πιάσει έναν Ρώσο στρατιώτη αποκαλύπτοντας ένα μυστηριώδες σημάδι στο χέρι του.

Ο ανταποκριτής της ουκρανικής εφημερίδας «Kyiv Post»,Τζέισον Τζέι Σμαρτ μοιράστηκε το βίντεο στο Twitter υποστηρίζοντας ότι «τα βίντεο που κυκλοφόρησαν από τα ρωσικά ΜΜΕ, δείχνουν ότι θα μπορούσε να είναι σημάδια ενδοφλέβιας ένεσης στο χέρι του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου».

Σημάδι στο χέρι το Βλάντιμιρ Πούτιν

Ο ίδιος ισχυρίστηκε επίσης ότι η Μόσχα κυκλοφόρησε δύο βίντεο: το ένα που να δείχνει ξεκάθαρα το σημάδι στο χέρι του Πούτιν και το άλλο που να μην το δείχνει καθόλου. Τα κρατικά ΜΜΕ της Ρωσίας έσπευσαν να διαγράψουν το βίντεο που δείχνει το ύποπτο σημάδι, γεγονός που ενισχύει τις φήμες για την κακή κατάσταση της υγείας του Πούτιν.

Ωστόσο, το μυστηριώδες σημάδι θα μπορούσε «να είναι απλώς μια φωτογραφία από μία περίεργη γωνία διογκωμένων φλεβών», όπως αναφέρει ο πρώην ανταποκριτής της Ουκρανίας Τομ Γουόρνερ: «Κατέβασα τα πέντε βίντεο αυτής της εκδήλωσης που δημοσιεύτηκαν στο Telegram στο «zvezdanews» και κοίταξα προσεκτικά τις λήψεις στο χέρι του Πούτιν . Φαίνεται να είναι απλώς μία φωτογραφία διογκωμένων φλεβών».

«Αλλά το χέρι και το πρόσωπό του είναι πρησμένα σε όλες τις σκηνές. Από την μακροχρόνια χρήση στεροειδών», προσθέτει. Άλλοι ισχυρίστηκαν ότι θα μπορούσε να είναι σημάδι από δάγκωμα ενώ ένας συνταξιούχος νευροχειρουργός θεωρεί ότι πρόκειται για «διογκωμένες φλέβες από την τοποθέτηση πολλαπλών ενδοφλέβιων καθετήρωνς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, την περασμένη Πέμπτη, ο Πούτιν εθεάθη δημοσίως σε... ρόλο ελεύθερου σκοπευτή, επιδεικνύοντας τις στρατιωτικές του ικανότητες, κατά την επίσκεψή του σε στρατόπεδο εκπαίδευσης Ρώσων.
Την ίδια ώρα, ενισχύονται οι φήμες ότι πάσχει από μία σπάνια μορφή καρκίνου ή Πάρκινσον και ταξιδεύει συνεχώς με μια ομάδα γιατρών.

«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η άθλια κατάσταση της σωματικής και ψυχικής υγείας του προέδρου επηρεάζει τη λήψη βασικών αποφάσεων.
Ο Πούτιν δεν θέλει να αλλάξει την ιστορία, θέλει να την τελειώσει», υποστηρίζει στο Telegram το κανάλι General SVR, που αντιτίθεται στο Κρεμλίνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το κανάλι υποστηρίζει εδώ και καιρό ότι ο Πούτιν πάσχει από σοβαρές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου και του Πάρκινσον. Υπήρξαν επίσης ισχυρισμοί της Δύσης για την υγεία του Πούτιν, ιδίως από τον πρώην επικεφαλής της MI6, Sir Richard Dearlove, ο οποίος δήλωσε ότι ο Ρώσος ηγέτης θα πρέπει να εισαχθεί σε σανατόριο κι ότι θα έχει αποχωρήσει μέχρι το 2023 από την εξουσία, λόγω ιατρικών προβλημάτων.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share