Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Νέες προκλήσεις Ακάρ: «"Αυθάδης" η Ελλάδα - Οι ενέργειες της Αθήνας παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο» (Video)

«Το ΝΑΤΟ ακολουθεί το ψέμα και την άρνηση της Ελλάδας στα μάτια των χωρών μελών»

2 Σεπτεμβρίου 2022 11:54
Νέες προκλήσεις Ακάρ: «
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ελληνοτουρκικά: Νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας έκανε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ στη διάρκεια εκδήλωσης της τουρκικής Αεροπορίας. Παράλληλα, ένα απίστευτο παιχνίδι προπαγάνδας σε βάρος της Ελλάδας έχουν στήσει τις τελευταίες μέρες τα τουρκικά ΜΜΕ θέτοντας στο επίκεντρο την Κρήτη και διατυπώνοντας εξωφρενικά σενάρια.

«Πάντα και παντού απαντούσαμε σε αυτή την αθυροστομία της Ελλάδας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Έχουμε επανειλημμένα υπενθυμίσει στους συνομιλητές μας να παίρνουν μαθήματα από την ιστορία και συνεχίζουμε να το κάνουμε.

Η Ελλάδα ήταν αυτή που έκανε μια απόπειρα εισβολής το 1919-1922 με την ενθάρρυνση και την υποστήριξη ορισμένων χωρών. Στη συνέχεια, η Ελλάδα, η οποία ήταν απογοητευμένη, έβγαλε στο απόσπασμα τους πρωθυπουργούς της, τους υπουργούς της, ακόμη και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Λέμε ότι δεν θα πάτε πουθενά με αυτόν τον λεγόμενο εξοπλισμό, τη λεγόμενη συμμαχία. Κρατήστε το χέρι της ειρήνης που έχουμε απλώσει, ας συνεχίσουμε το έργο μας σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας.

Λέμε ότι η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να βλέπει την Τουρκία ως απειλή. Η Τουρκία δεν είναι απειλή, είναι ένας εξαιρετικά ισχυρός, αποτελεσματικός και αξιόπιστος σύμμαχος για τη συμμαχία.

Πάντα λέγαμε και συνεχίζουμε να λέμε ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο, ότι δεν θα παραβιάσουμε τα δικαιώματα ούτε τα δικά μας ούτε των Κυπρίων αδελφών μας και ότι θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, όπως κάναμε μέχρι σήμερα», είπε ο Ακάρ.

Σημειώνοντας ότι οι Τούρκοι παρακολουθούν στενά τι κάνει η Ελλάδα, ο Ακάρ είπε: «Δώσαμε την απαραίτητη απάντηση στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας για ό,τι χρειάζεται να γίνει τόσο στο τραπέζι όσο και στο πεδίο».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share