Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Τραγωδία στην Πάφο: Ψάχνουν απαντήσεις για τον πνιγμό της 3χρονης Χριστίνας - Υπήρχαν δύο ναυαγοσώστες στο ξενοδοχείο (Video)

Τα αναπάντητα ερωτήματα

16 Αυγούστου 2022 13:28
Τραγωδία στην Πάφο: Ψάχνουν απαντήσεις για τον πνιγμό της 3χρονης Χριστίνας - Υπήρχαν δύο ναυαγοσώστες στο ξενοδοχείο (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον πνιγμό της τρίχρονης Χριστίνας σε ξενοδοχείο στην Γεροσκήπου της Πάφου. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, Μιχάλης Νικολάου, δήλωσε στο ΡΙΚ ότι λαμβάνονται, ακόμα, καταθέσεις για να εξακριβωθούν οι συνθήκες πνιγμού του παιδιού. Επίσης, τραγικό θάνατο στην Κεφαλονιά βρήκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο 54χρονος Γιάννης Βεζυρόπουλος, γιος του αείμνηστου βοσκού των Ιμίων, Αντώνη Βεζυρόπουλου.

«Οταν ολοκληρωθεί ο φάκελος των εξετάσεων», πρόσθεσε, «θα σταλεί στη Νομική Υπηρεσία για περαιτέρω αποφάσεις».

Η νεκροτομή θα γίνει σήμερα από την ιατροδικαστή, Αγγελική Παπέττα. Το ξενοδοχείο διαθέτει δύο ναυαγοσώστες και ένα από τα αντικείμενα των ερευνών είναι εάν τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας, αναφέρει το ΡΙΚ.

Οι υφιστάμενοι κανονισμοί για τη λειτουργία ιδιωτικών κολυμβητικών δεξαμενών προβλέπουν την ύπαρξη «επόπτη ασφαλείας», με αρμοδιότητα να επιβάλλει σε όλους τους λουόμενους την τήρηση των κανόνων ασφαλείας, υγιεινής και συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Σίγμα, Μάριο Ιγνατίου, «η μικρή Χριστίνα έχασε τη ζωή της αναπάντεχα και οι χαροκαμένοι γονείς αλλά και η κυπριακή κοινωνία ζητούν απαντήσεις για τα αίτια του μοιραίου συμβάντος.

Τα ερωτήματα πολλά με το πιο βασανιστικό να είναι το πως γίνεται, 14 Αυγούστου, πέντε η ώρα το απόγευμα, σε ένα ξενοδοχείο που σφίζει από ζωή να μην πρόσεξε κανείς το μικρό κοριτσάκι την ώρα που έπεφτε στη μεγάλη πισίνα;

Οι αλήθειες που καλείται να διερευνήσει η Αστυνομία και να ρίξει φως στην τραγωδία πολλές, με πρώτη και μεγαλύτερη ”που βρίσκονταν οι ναυαγοσώστες του ξενοδοχείου την ώρα που το παιδί έπεσε στην πισίνα;”».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, η Χριστίνα εντοπίστηκε από θαμώνα του ξενοδοχείου στον πάτο της πισίνας και ανασύρθηκε αναίσθητη.

Αμέσως της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έγινε χρήση του απινιδωτή από υπάλληλο του ξενοδοχείου με τη βοήθεια Βρετανού πυροσβέστη ο οποίος παραθέριζε στο ξενοδοχείο.

Δυστυχώς, το κοριτσάκι δεν κατάφερε να ανανήψει με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του τόσο πρόωρα και με τον πιο βασανιστικό τρόπο. Tην Τετάρτη θα τελεστεί η κηδεία της μικρής Χριστίνας στον Ιερό Ναό Αγίου Φιλίππου στα Λατσιά, στις 17:30 το απόγευμα.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share