Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024

Ατελείωτη θλίψη για τον χαμό της Θέλμας Παρασκευαΐδη

Η Κύπρος θρηνεί

2 Αυγούστου 2022 21:36
Ατελείωτη θλίψη για τον χαμό της Θέλμας Παρασκευαΐδη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έφυγε από τη ζωή η μεγάλη ευεργέτιδα του της Κύπρου, Θέλμα Παρασκευαΐδη, σε ηλικία 87 χρονών, αφήνοντας την σφραγίδα της στην φιλανθρωπία.

Η αείμνηστη Θέλμα Παρασκευαΐδη ήταν κόρη του κτηνίατρου Λεωνίδα και της Αγάθης Φράγκου. Παντρεύτηκε τον αείμνηστο Γεώργιο Παρασκευαΐδη το 1958 και απέκτησαν 3 παιδιά.

Από τα νεανικά της χρόνια ασχολείτο με την φιλανθρωπία και την κοινωνική προσφορά, στηρίζοντας και ενθαρρύνοντας τις φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες του συζύγου της.

Δείτε επίσης: Πέθανε ο δημοσιογράφος Τάκης Κουνναφής

Το 1980, ίδρυσαν το Ίδρυμα Γεωργίου & Θέλμας Παρασκευαΐδη, παρέχοντας οικονομική βοήθεια και στήριξη σε κυπριόπουλα με προβλήματα υγείας. Από την ίδρυσή του, έχουν εξεταστεί σχεδόν 15,000 παιδιά, ενώ περισσότερα από 3,600 παιδιά με σοβαρά ορθοπεδικά προβλήματα έχουν μεταβεί και έχουν εγχειριστεί στο Νοσοκομείο του Springfield των ΗΠΑ, με όλα τα έξοδα της εγχείρησης και θεραπείας καλυμμένα.

Το ζεύγος Παρασκευαΐδη, ίδρυσε ακόμη το Παρασκευαΐδειο Μεταμοσχευτικό Κέντρο, το πρώτο μεταμοσχευτικό Κέντρο στην Κύπρο.

Μετά τον θάνατο του συζύγου της, η κ. Θέλμα Παρασκευαΐδη έγινε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Γεωργίου & Θέλμας Παρασκευαΐδη, που συνεχίζει την τεράστια προσφορά του προς τα παιδιά της Κύπρου. Οι λεπτομέρειες της κηδείας θα γίνει ανακοινωθούν αργότερα.

Πέθανε ο Ηλίας Λοϊζίδης

λοιζιδησ-κυπροσ-θανατοσ-2-8

Σε βαρύ πένθος βύθισε την οικογένεια της Αστυνομίας Κύπρου, ο θάνατος του Υπαστυνόμου Ηλία Λοϊζίδη, που σε ηλικία 55 ετών απεβίωσε το πρωί της Κυριακής 31/07.

Επίσης, ο Τάκης Κουνναφής απεβίωσε στα 77 του χρόνια τις πρωινές ώρες μετά από μακρά δοκιμασία της υγείας του, αφήνοντας πίσω του μια ιστορία στον «Φιλελεύθερο», στα «Νέα» της ΕΔΕΚ, στο κυπριακό Παρασκήνιο, στην Μάχη, στην ενημέρωση στον ελληνικό χώρο με τις ανταποκρίσεις του στα Νέα των Αθηνών και στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Ηλίας Λοϊζίδης, εντάχθηκε στις τάξεις της Αστυνομίας Κύπρου στις 6 Νοεμβρίου 1989, σε ηλικία 22 ετών.

Υπηρέτησε στην Αστυνομία με πολυετή υπηρεσία σε διάφορες Διευθύνσεις, Υπηρεσίες και Μονάδες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Λευκωσίας και Λάρνακας, καθώς και στο Τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου, όπου υπηρέτησε μέχρι και πριν τον θάνατό του.

Η Ηγεσία και τα μέλη της Αστυνομίας εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share