Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ρωσία: Απέλαση για 8 Έλληνες διπλωμάτες ως αντίποινα για τη στάση της Ελλάδας

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

27 Ιουνίου 2022 18:22
Ρωσία: Απέλαση για 8 Έλληνες διπλωμάτες ως αντίποινα για τη στάση της Ελλάδας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οκτώ Έλληνες διπλωμάτες ως «personae non gratae» κήρυξε η Ρωσία και τους έδωσε προθεσμία οκτώ ημερών για να φύγουν από τη χώρα. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε το υπουργείο Εξωτερικών το οποίο επεσήμανε πως είχε δοθεί προειδοποίηση στον Ελληνα πρέσβη πως θα αποχωρούσαν διπλωμάτες εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθεί η Ελλάδα στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Δείτε επίσης: Τρόμος στην Ουκρανία: Έλληνας φωτορεπόρτερ σε όχημα δημοσιογράφων που δέχθηκε πυρά

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως η απέλαση έρχεται ως συνέπεια «εχθρικών ενεργειών που ξεκίνησαν οι ελληνικές αρχές» και «την πλήρη ευθύνη φέρει αποκλειστικά η Αθήνα». Η ανακοίνωση καταλήγει με... προειδοποίηση πως «σε περίπτωση συνέχισης της αντιρωσικής πολιτικής επιφυλασσόμαστε του δικαιώματος να απαντήσουμε».

ελληνικό υπουργείο εξωτερικών

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

Στις 27 Ιουνίου κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ο Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, στον οποίο εκφράστηκε έντονη διαμαρτυρία για την συγκρουσιακή πορεία των ελληνικών αρχών προς τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στο καθεστώς του Κιέβου και η ανακήρυξη μιας ομάδας Ρώσων διπλωματών στην Ελλάδα ως 'persona non grata'.

Στον πρέσβη δόθηκε σημείωμα με ειδοποίηση ότι, ως απάντηση, οκτώ Έλληνες διπλωματικοί υπάλληλοι στη Ρωσία κηρύχθηκαν 'persona non grata' και πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα εντός οκτώ ημερών. Πληροφορίες δόθηκαν και για άλλα βήματα που έγιναν από τη ρωσική πλευρά σχετικά με τη λειτουργία ελληνικών αντιπροσωπειών Ρωσία.

Τονίζεται ότι μιλάμε για άμεσες συνέπειες εχθρικών ενεργειών που ξεκίνησαν οι ελληνικές αρχές. Την πλήρη ευθύνη για αυτό φέρει αποκλειστικά η Αθήνα. Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση συνέχισης της αντιρωσικής πολιτικής επιφυλασσόμαστε του δικαιώματος να απαντήσουμε.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share