Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ερντογάν και Μπαχτσελί απειλούν πλέον ευθέως την Ελλάδα: «Δεν αστειευόμαστε καθόλου - Mην εξοπλίζετε τα νησιά»

Καλούν τη χώρα μας να «συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο»...

9 Ιουνίου 2022 13:34
Ερντογάν και Μπαχτσελί απειλούν πλέον ευθέως την Ελλάδα: «Δεν αστειευόμαστε καθόλου - Mην εξοπλίζετε τα νησιά»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ολοένα και περισσότερο πλέον ανεβαίνει το «θερμόμετρο» της έντασης στο Αιγαίο, την ίδια ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η τουρκική άσκηση EFES 2022 στα παράλια της Σμύρνης.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δε θέλησε να απογοητεύσει το εσωτερικό του ακροατήριο, συνοδευόμενος από τον ακροδεξιό κυβερνητικό του εταίρο, Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δεν αστειεύομαι, μιλάω σοβαρά», καλώντας τη χώρα μας να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά της και να «συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο».

Δείτε επίσης: Νέο παραλήρημα Ερντογάν με επίθεση σε Ελλάδα και Κυριάκο Μητσοτάκη: «Άλλα μου είχε τάξει, άλλα είπε στο Κογκρέσο» (Video)

Ελληνοτουρκικά: Αυτά είναι τα δύο νησιά που θέλουν να «γκριζάρουν» στο Αιγαίο οι γείτονες - Καθημερινές οι... βόλτες από drones

Με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να συνεχίζει και σήμερα (7/6) την παραληρηματική ρητορική της Τουρκίας για την κυριαρχία των ελληνικών νησιών του Αιγαίου, η Άγκυρα προχώρησε ξανά σε παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδας και φέρεται να θέλουν να «γκριζάρουν» δύο νησιά του Αιγαίου.

νησια-αιγαιο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star οι Τούρκοι πραγματοποιούν καθημερινά υπερπτήσεις στα ανοιχτά της Νισύρου, με μη επανδρωμένα σκάφη (drones) έχοντας βάλει ως στόχο δύο νησάκια. Πρόκειται για το Γυαλί και την Κανδελιούσσα. Το Γυαλί βρίσκεται βόρεια της Νισύρου, απέναντι από τα παράλια της Τουρκίας και πρόκειται για έναν νησί – λατομείο, στο οποίο εξορύσσεται ελαφρόπερτα και περλίτης.

Η Κανδηλιούσσα από την άλλη βρίσκεται πιο δυτικά και απέχει πολύ από τα τουρκικά παράλια. Στο νησί υπάρχει φάρος που λειτουργεί από το 1890 με τους κατοίκους της Νισύρου να λένε ότι οι παππούδες και οι πατεράδες τους δούλευαν ως φαροφύλακες και ζούσαν εκεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ωστόσο δηλώνουν πως δεν ανησυχούν από τις τουρκικές προκλήσεις.

Οι τουρκικές προκλήσεις, πάντως, συνεχίζονται καθημερινά και γι΄ αυτό με εντολή του Νίκου Δένδια έχουν σταλεί χάρτες σε όλες τις ελληνικές πρεσβείες με τις βλέψεις της Τουρκίας για τα νησιά του Αιγαίου.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share