Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Νέο παραλήρημα Ερντογάν με επίθεση σε Ελλάδα και Κυριάκο Μητσοτάκη: «Άλλα μου είχε τάξει, άλλα είπε στο Κογκρέσο» (Video)

Τι είπε για τις αμερικανικές βάσεις

8 Ιουνίου 2022 20:10
Νέο παραλήρημα Ερντογάν με επίθεση σε Ελλάδα και Κυριάκο Μητσοτάκη: «Άλλα μου είχε τάξει, άλλα είπε στο Κογκρέσο» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέο παραλήρημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ελλάδας με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον.

«Παρόλο που ο Μητσοτάκης είπε ότι πρέπει να διευθετήσουμε το θέμα μεταξύ μας και να μην επεμβαίνουν τρίτες χώρες, στην ομιλία του στο αμερικανικό κογκρέσο μίλησε κατά της Τουρκίας σαν να μην είχαμε μιλήσει μεταξύ μας» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Βενεζουέλα, Νίκολας Μαδούρο, στην Άγκυρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε χαρακτηριστικά: «Παρόλο που ο Μητσοτάκης είπε ότι πρέπει να διευθετήσουμε το θέμα μεταξύ μας και να μην επεμβαίνουν τρίτες χώρες, στην ομιλία του στο αμερικανικό κογκρέσο μίλησε κατά της Τουρκίας σαν να μην είχαμε μιλήσει μεταξύ μας».

«Παρά το γεγονός ότι είπε να μην αφήσουμε άλλους να μπουν ανάμεσά μας στη συνάντηση που είχε μαζί μου, έκανε ομιλίες κατά της Τουρκίας σαν να μην με είχε συναντήσει με τις δηλώσεις που έκανε στο Κογκρέσο 2 εβδομάδες αργότερα. Μετά έκανε παρόμοια πράγματα στο Νταβός. Δεν λέμε ναι σε μια πολιτική που στερείται προσωπικότητας», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Για τις αμερικανικές βάσεις

Επίσης, επιτέθηκε στη χώρα μας για τις αμερικανικές βάσεις που αναπτύσσονται στην ελληνική επικράτεια, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θ’ αγοράσω τον ισχυρισμό ότι έχουν εγκατασταθεί κατά της Ρωσίας. Δεν θα καταπιώ αυτό το επιχείρημα». Αν και δεν εξήγησε τι εννοεί, άφησε ωστόσο να διαφανεί ότι θεωρεί πως πρόκειται για απειλή κατά της Τουρκίας.

Επανέλαβε, δε, ότι δεν θα επιτρέψει σε Φινλανδία και Σουηδία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, για όσο διάστημα εξακολουθούν να υποστηρίζουν τους Κούρδους και το PKK.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share