Τρίτη, 14 Μαΐου 2024

Viral: Τι τρέχει με τον Τζο Μπάιντεν; Έκανε χειραψία με... αόρατο συνομιλητή - Μεγάλη ανησυχία για την υγεία του (video)

Αγωνία για τη νοητική κατάσταση του προέδρου των ΗΠΑ

15 Απριλίου 2022 10:10
Viral: Τι τρέχει με τον Τζο Μπάιντεν; Έκανε χειραψία με... αόρατο συνομιλητή - Μεγάλη ανησυχία για την υγεία του (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η νοητική υγεία του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν βρίσκεται ξανά υπό αμφισβήτηση, καθώς η κίνησή του να στρέψει το βλέμμα και το χέρι του προς έναν... αόρατο συνομιλητή, έγινε viral και σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.

Με την ολοκλήρωση ομιλίας του για την κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα της χώρας του, ο Μπάιντεν έστρεψε το κορμί του προς τα δεξιά κι άπλωσε το χέρι του για να δώσει μια χειραψία μόνο που εκεί δεν υπήρχε κανείς.

Πυροβολισμοί σε μετρό στη Νέα Υόρκη: Η στιγμή της σύλληψης του βασικού υπόπτου (video)

Το ίδιο είχε συμβεί στον πρόεδρο των ΗΠΑ και πριν από μερικές ημέρες μετά από εκδήλωση στον Λευκό Οίκο παρουσία του Μπαράκ Ομπάμα μόνο που τότε υπήρχε μια εξήγηση καθώς όλοι οι παριστάμενοι είχαν στρέψει την προσοχή τους στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ. Όταν αντιλήφθηκε ότι η κίνησή του ήταν... άκυρη, προσπάθησε να «χαθεί» μέσα στο πλήθος και να το περάσει στα... ψιλά.

Λίγο νωρίτερα ο 79χρονος Μπάιντεν, όπως σημειώνει η Daily Mail, είχε υποστηρίξει, επίσης, ότι είχε υπηρετήσει ως καθηγητής πλήρους απασχόλησης στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια μολονότι o ίδιος δεν έχει διδάξει ποτέ. Οπως ήταν αναμενόμενο η νέα γκάφα του Τζο Μπάιντεν προκάλεσε την αντίδραση των Ρεπουμπλικανών με τον γερουσιαστή Τεντ Κρουζ να επισημαίνει την αγωνία του για την νοητική κατάσταση του προέδρου των ΗΠΑ.

Σάλος με τον Ντόναλντ Τραμπ - Εισβολή στο Καπιτώλιο: 38χρονος που καταδικάστηκε είπε ότι ακολουθούσε εντολές του πρώην προέδρου των ΗΠΑ

Σώμα ενόρκων καταδίκασε χθες έναν άντρα από το Οχάιο, που ισχυρίστηκε ότι ακολουθούσε τις εντολές του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ όταν λεηλατούσε αντικείμενα από το Καπιτώλιο στη διάρκεια της εισβολής τον Ιανουάριο του 2021.

Ομοσπονδιακό σώμα ενόρκων στην Περιφέρεια της Κολούμπια έκρινε ένοχο τον 38χρονο Ντάστιν Τόμσον για όλες τις κατηγορίες τις οποίες αντιμετώπιζε, συμπεριλαμβανομένης της παρεμπόδισης της επίσημης διαδικασίας, αλλά και της κλοπής δημόσιας περιουσίας.

Ο Τόμσον, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, παραδέχθηκε ότι μπήκε στο Καπιτώλιο και έκλεψε ένα μπουκάλι λικέρ, αλλά και έναν καλόγερο στη διάρκεια των ταραχών.

Ωστόσο, ο Τόμσον υποστήριξε ότι ενεργούσε βάσει εντολών του Τραμπ και ότι ο πρώην πρόεδρος είναι υπεύθυνος για την εισβολή του πλήθους στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

«Πέρα από την εντολή που έλαβα από τον πρόεδρο να πάω στο Καπιτώλιο, δεν ξέρω τι σκεφτόμουν» είπε ο Τόμσον προς τους ενόρκους, σύμφωνα με το CNN. «Παρασύρθηκα από τη στιγμή».

Ο περιφερειακός δικαστής Ρέτζι Γουάλτον θα ανακοινώσει την ποινή του Τόμσον τον Ιούλιο και ζήτησε την προφυλάκιση του μέχρι τότε.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει μέχρι τώρα κερδίσει και τις τρεις δίκες που έχουν πραγματοποιηθεί για την εισβολή της 6ης Ιανουαρίου, ενώ ένας κατηγορούμενος έχει αθωωθεί. Κατηγορίες για τη διάπραξη αδικημάτων σχετικά με τα γεγονότα αυτά έχουν απαγγελθεί σε 800 ανθρώπους.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share