Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Ουκρανία: Συγκλονίζουν άδεια παιδικά καρότσια στο Λβιβ – Σύμβολο των παιδιών που σκοτώθηκαν στον πόλεμο (Video)

109 καροτσάκια

18 Μαρτίου 2022 21:26
Ουκρανία: Συγκλονίζουν άδεια παιδικά καρότσια στο Λβιβ – Σύμβολο των παιδιών που σκοτώθηκαν στον πόλεμο (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καθώς η Ουκρανία θρηνεί τους νεκρούς της, δεκάδες άδεια παιδικά καροτσάκια τοποθετήθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης Λβιβ σήμερα, για να τιμηθεί η μνήμη των παιδιών που σκοτώθηκαν στη χώρα, μετά τη ρωσική εισβολή.

Η δημοτική αρχή της Λβιβ παρέταξε 109 καροτσάκια, ένα για κάθε παιδί που σκοτώθηκε από την έναρξη του πολέμου, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Δείτε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανησυχία για επιδημίες φυματίωσης, ιλαρά και πολιομυελίτιδας εν μέσω πολιορκίας των Ρώσων (video)

Δύο αρκουδάκια τοποθετήθηκαν σε έναν μάρσιπο και ένα κοριτσάκι κάθισε σε ένα παγκάκι κρατώντας μια μικρή ουκρανική σημαία.

«Θυμηθείτε τα παιδιά σας, όταν ήταν μικρά και κάθονταν σε καροτσάκια όπως αυτά», δήλωσε η Ζουράβκα Νατάλια Τονκόβιτ, μια Καναδή υπήκοος ουκρανικής καταγωγής, η οποία περνούσε από το σημείο, σαν να ήθελε να απευθυνθεί στις Ρωσίδες μητέρες.

«Κάποια (παιδιά) δεν θα καθίσουν σε αυτά τα καροτσάκια, διότι είναι νεκρά. Συγκρίνετέ τα αυτά με τα δικά σας παιδιά, θυμηθείτε τα συναισθήματά σας προς τα ίδια σας τα παιδιά… Δεν θέλω να δω κανένα άδειο παιδικό καρότσι», συμπλήρωσε. 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share