Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στη Σουμάτρα της Ινδονησίας - Δύο νεκροί, δεκάδες τραυματίες

Θρίλερ

25 Φεβρουαρίου 2022 09:05
Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στη Σουμάτρα της Ινδονησίας - Δύο νεκροί, δεκάδες τραυματίες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν όταν σεισμική δόνηση 6,2 βαθμών έπληξε νωρίτερα σήμερα την επαρχία της Δυτικής Σουμάτρας, δήλωσε αξιωματούχος.

Ο επικεφαλής του παραρτήματος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών στην επαρχία αυτής της Σουμάτρας, ο Τζουμάιντι, που όπως αρκετοί Ινδονήσιοι χρησιμοποιεί μόνο ένα όνομα, δήλωσε τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα πως ο σεισμός είχε επίσης αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές και να καταστραφούν κτίρια, ανάμεσά τους σπίτια.

Σεισμός 6,2 βαθμών στη Σουμάτρα

Ο σεισμός των 6,2 βαθμών καταγράφηκε στις 03:35 (ώρα Ελλάδας) κοντά στη δυτική ακτή της Σουμάτρας, ανακοίνωσε νωρίτερα υπηρεσία γεωφυσικής της ασιατικής χώρας (BMKG), που εκτίμησε το εστιακό βάθος της ήταν μικρό, κάπου δέκα χιλιόμετρα. Το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικών μελετών (USGS) εκτίμησε επίσης ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6,2 βαθμών. Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Η Ινδονησία, που βρίσκεται πάνω στον λεγόμενο «δακτύλιο της φωτιάς» του Ειρηνικού Ωκεανού, ζώνη με έντονη τεκτονική δραστηριότητα, δοκιμάζεται συχνά από φονικούς σεισμούς και ηφαιστειακές εκρήξεις.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share