Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ρωσία: Άγνωστος άνοιξε πυρ μέσα σε πανεπιστήμιo! Πληροφορίες για νεκρούς και τραυματίες - Πηδούσαν από τα παράθυρα για να σωθούν

Ανατριχιαστικά βίντεο

20 Σεπτεμβρίου 2021 10:30
Ρωσία: Άγνωστος άνοιξε πυρ μέσα σε πανεπιστήμιo! Πληροφορίες για νεκρούς και τραυματίες - Πηδούσαν από τα παράθυρα για να σωθούν
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ρωσία: Ένας άγνωστος άνοιξε πυρ σε ένα πανεπιστήμιο της πόλης Περμ στη Σιβηρία και σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Όπως μετέδωσε το TASS ένα άτομο εισέβαλε στο πανεπιστήμιο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Σύμφωνα με τις αρχές φοιτητές για να σωθούν κρύβονταν σε αμφιθέατρα ενώ άλλοι πήδαγαν από τα παράθυρα για να σωθούν.

«Άγνωστος εισήλθε στην πανεπιστημιούπολη και άνοιξε πυρ. Έχουμε πληροφορίες για τέσσερις τραυματίες. Όλες οι υπηρεσίες της πόλης και του πανεπιστημίου είναι σε επιφυλακή», επισημαίνει με ανακοίνωσή του το πανεπιστήμιο του Περμ.

Η Υπηρεσία Τύπου του πανεπιστημίου ανάφερε ότι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στη διάρκεια του περιστατικού. Το πρακτορείο TASS μετέδωσε ότι κάποιοι φοιτητές και καθηγητές έχουν κλειδωθεί μέσα στις τάξεις. Παράλληλα, τη ζωή του έχασε κατά τη διάρκεια άσκησης ο υπουργός Έκτακτων Αναγκών της Ρωσίας Γεβγκένι Ζινίτσεβ.

Σοκ στη Βρετανία: Μακελειό στο Πλίμουθ με έξι νεκρούς

Σοκ προκαλεί στη Βρετανία το τραγικό περιστατικό στο Πλίμουθ, όπου από πυροβολισμούς τουλάχιστον έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους, με το δράστη να είναι νεκρός, έχοντας προλάβει να σκοτώσει ακόμη πέντε ανθρώπους.

«Δύο γυναίκες και δύο άνδρες πέθαναν στο σημείο. Νεκρός είναι και ο δράστης. Όλοι πιστεύεται ότι πέθαναν από τραύματα από πυροβολισμό. Μια άλλη γυναίκα που τραυματίστηκε στο σημείο από πυροβόλο όπλο, πέθανε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο», ανέφερε με τη σειρά της η αστυνομία της πόλης, με ένα τρομακτικό περιστατικό να λαμβάνει τόπο στο Νησί πριν από λίγο καιρό.

Αρκετοί από τους συγγενείς του δράστη, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας του πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των νεκρών, με μάρτυρες να ισχυρίζονται ότι ένα παιδί κάτω των 10 ετών είχε επίσης σκοτωθεί. Ο αριθμός των τραυματιών – αρκετοί παραλήφθηκαν από ασθενοφόρα – δεν είναι σαφής μέχρι στιγμής.

Το περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό από την αστυνομία. Η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ έγραψε στο Twitter: «Το περιστατικό στο Πλίμουθ είναι σοκαριστικό και οι σκέψεις μου είναι με τους πληγέντες».

Ανατριχιάζουν οι περιγραφές

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, κάτοικοι άκουσαν δυνατούς κρότους και πυροβολισμούς προτού φθάσει στην περιοχή η αστυνομία.

Η Σάρον, αυτόπτης μάρτυρας η οποία δεν θέλησε να δώσει το επώνυμό της στο BBC, αφηγήθηκε πως αρχικά άκουσε κραυγές και κατόπιν πυροβολισμούς. Ο οπλοφόρος «έριξε την πόρτα ενός σπιτιού κι άρχισε να ρίχνει», είπε. «Βγήκε από το σπίτι συνεχίζοντας να ρίχνει, πυροβολούσε κόσμο στον δρόμο.»

Ο Ρόμπερτ Πίνκερτον, άλλος αυτόπτης μάρτυρας, είπε στο βρετανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ότι «έστριβε μια γωνία του δρόμου» όταν «έπεσε πάνω σ’ έναν τύπο οπλισμένο με τουφέκι», ντυμένο στα μαύρα.

Κάνοντας λόγο για «σοκαριστικά» γεγονότα, χωρίς να δώσει καμιά διευκρίνιση για τη φύση τους, η υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης των Συντηρητικών, η Πρίτι Πατέλ, κάλεσε «τους πάντες να παραμείνουν ψύχραιμοι, να ακολουθούν τις συστάσεις της αστυνομίας και να επιτρέψουν στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών μας να κάνουν τη δουλειά τους».

Το αντίστοιχο περιστατικό στις ΗΠΑ

Σοκ επικράτησε στην πολιτεία της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, αφού ένα φοβερό περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε στο Σαν Χοσέ, με απολογισμό πολλούς νεκρούς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης υπάρχουν αρκετοί νεκροί, μετά από αλλεπάλληλους πυροβολισμούς που ακούστηκαν.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες νεκρός είναι και ο δράστης της επίθεσης.

Συγκεκριμένα οι αρχές στο Σαν Χοσέ στην Καλιφόρνια, έσπευσαν να ερευνήσουν ένα «συμβάν με πυροβολισμούς» σε σταθμό ή αποθήκη σιδηροδρομικής γραμμής.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής σερίφης της κομητείας της Σάντα Κλάρα, Ράσελ Ντέιβις, έκανε επίσης λόγο για «αρκετά θύματα», ενώ ο δήμαρχος του Σαν Χοσέ, Sam Liccardo, ανέφερε στο Twitter ότι από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν «πολλά άτομα στα οποία παρέχονται οι πρώτες βοήθειες, αλλά η κατάσταση εξακολουθεί να αξιολογείται».

«Ο δράστης δεν αποτελεί πλέον απειλή», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι εγκαταστάσεις στο 101 της West Younger Avenue έχουν εκκενωθεί. Παραμένει άγνωστο αν ο δράστης σκοτώθηκε από τους αστυνομικούς ή αυτοκτόνησε.

Αυτή είναι η εταιρεία όπου ο δράστης επιτέθηκε

Η εταιρεία VTA είναι υπεύθυνη για τις υπηρεσίες δημόσιας συγκοινωνίας, τη διαχείριση συμφόρησης, τα έργα βελτίωσης των αυτοκινητοδρόμων και τον προγραμματισμό μεταφορών σε όλη την επαρχία Santa Clara.

Έχει υπό την εποπτεία της τρεις σιδηροδρομικές γραμμές, ενώ διαχειρίζεται, επίσης, 70 γραμμές λεωφορείων στην περιοχή.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share