Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024

Σοκ στη Γαλλία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε θαμώνες καφετέριας – Πληροφορίες για τραυματίες

Ο οδηγός του οχήματος έχει συλληφθεί

18 Σεπτεμβρίου 2021 20:16
Σοκ στη Γαλλία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε θαμώνες καφετέριας – Πληροφορίες για τραυματίες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός σήμανε στις αρχές της πόλης Φονταινεμπλώ στη Γαλλία όταν αυτοκίνητο έπεσε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, επάνω στους θαμώνες καφετέριας, με τις πληροφορίες των γαλλικών μέσων ενημέρωσης να κάνουν λόγο για τρεις έως έξι τραυματίες.

Ο οδηγός του οχήματος έχει συλληφθεί και κατά τις αρχικές πληροφορίες αντιμετωπίζει ψυχιατρικής φύσης προβλήματα, και το περιστατικό δεν συνδέεται με τρομοκρατία.

Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας, άνδρες της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρα.

Η περιοχή αποκλείστηκε, ενώ στο σημείο μετέβη και ο δήμαρχος της πόλης, Φρεντερίκ Βελετού, καθησυχάζοντας μέσω ανάρτησής του στο Twitter ότι η κατάσταση τελεί υπό έλεγχο.

AUKUS: Στην αντεπίθεση η Γαλλία! Ανακαλεί πρέσβεις από ΗΠΑ και Αυστραλία

AUKUS: Στην αντεπίθεση η Γαλλία! Ανακαλεί πρέσβεις από ΗΠΑ και Αυστραλία

Η Γαλλία ανακαλεί τους πρέσβεις της σε ΗΠΑ και Αυστραλία για «διαβουλεύσεις» έπειτα από την ανακοίνωση της συμμαχίας AUKUS. Δηλαδή της στρατηγικής συμμαχίας ανάμεσα σε ΗΠΑ Αυστραλία και Μεγάλη Βρετανία, για περιορισμό της επιρροής της Κίνας σε Ειρηνικό και Ινδικό Ωκεανό.

Πρόκειται για μία συμφωνία, η οποία ουσιαστικά υπονομεύει τις βλέψεις του Παρισιού στην περιοχή, ενώ βάζει τέλος και στη γιγαντιαία παραγγελία συμβατικών υποβρυχίων της Αυσραλίας από τη Γαλλία, ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, την οποία ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει δεσμευτεί να υπερασπιστεί.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, ανακαλούνται οι πρεσβευτές της χώρας στις ΗΠΑ και την Αυστραλία για διαβουλεύσεις. Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν έκανε λόγο για «πισώπλατο χτύπημα» από πλευράς Αυστραλίας και ξεσπάθωσε εναντίον του Τζο Μπάιντεν.

Η δήλωση του Ζαν Ιβ Λε Ντριάν

Κατόπιν αιτήματος του Προέδρου της Δημοκρατίας, αποφάσισα να ανακαλέσω αμέσως στο Παρίσι για διαβουλεύσεις με τους δύο πρέσβεις μας στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Αυστραλία.

Αυτή η ειδική απόφαση δικαιολογείται από την εξαιρετική σοβαρότητα των ανακοινώσεων που έγιναν στις 15 Σεπτεμβρίου από την Αυστραλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η εγκατάλειψη του υποβρυχιακού έργου κλάσης ωκεανού που είχε συνδέσει την Αυστραλία με τη Γαλλία από το 2016 και η ανακοίνωση μιας νέας συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες με στόχο την έναρξη μελετών για πιθανή μελλοντική ναυτική συνεργασία για την πυρηνική ενέργεια αποτελούν απαράδεκτη συμπεριφορά μεταξύ συμμάχων και εταίρους, οι συνέπειες των οποίων επηρεάζουν την ίδια την αντίληψη που έχουμε για τις συμμαχίες μας, τις συνεργασίες μας και τη σημασία του Ινδο-Ειρηνικού για την Ευρώπη.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε την Τουρκία να εγκαταλείψει την επιθετική συμπεριφορά της απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο, τονίζοντας πως δεν θα πρέπει να υπάρξει εκμετάλλευση του μεταναστευτικού κατά τη διάρκεια του EUMED9.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share