Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021

"Φταίνε οι ανεμβολίαστοι": Ξεσπά η οικογένεια πλήρως εμβολιασμένης γυναίκας που πέθανε από κορωνοϊό!

«Μολύνθηκε από άλλους που επέλεξαν να μην εμβολιαστούν. Το τίμημα ήταν η ζωή τους»

17 Σεπτεμβρίου 2021 12:50
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξεσπά η οικογένεια μιας πλήρως εμβολιασμένης γυναίκας από το Ιλινόις των ΗΠΑ, η οποία πέθανε από κορωνοϊό, και κατηγορεί τα εκατομμύρια των ανεμβολίαστων Αμερικανών για τον θάνατό της.

Η 66χρονη Candace Ayers είχε εμβολιαστεί με το σκεύασμα της Moderna τον περασμένο Μάιο μαζί με τον σύζυγό της Terry και στη συνέχεια μολύνθηκε από τον κορωνοϊό. Πέθανε έξι μήνες αργότερα, στις 3 Σεπτεμβρίου στο νοσοκομείο HSHS St. John.

Η οικογένειά της δημοσίευσε μια νεκρολογία, στην οποία αναφέρει: «Ήταν εμβολιασμένη αλλά μολύνθηκε από άλλους που επέλεξαν να μην είναι. Το τίμημα ήταν η ζωή της».

Με την ευκαιρία δείτε κι αυτό: Εμβόλιο Moderna: Τρίτος νεκρός στην Ιαπωνία μετά τον εμβολιασμό - Συναγερμός για αλλοιωμένη παρτίδα

Ο γιος της Marc πιστεύει ότι η μητέρα του κόλλησε τον ιό τον Ιούλιο αφότου εκείνη και ο πατέρας της πήγαν να επισκεφτούν μια φίλη, ο άντρας της οποίας πέθανε από COVID-19 στο Μισισίπι, όπου το ποσοστό εμβολιασμού ανέρχεται στο 42%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Είναι εξαιρετικά σπάνια για τους πλήρως εμβολιασμένους Αμερικανούς να νοσήσουν σοβαρά από COVID-19 και να πεθάνουν από τη νόσο και όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο έχουν λιγότερες από μία στις 13.000 πιθανότητα σοβαρής μόλυνσης, σύμφωνα με την ανάλυση της DailyMail.com με βάση τα στοιχεία από τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών στις ΗΠΑ (CDC).

Περισσότερο από 99% των νοσηλειών λόγω COVID και των θανάτων στις ΗΠΑ από τον Ιανουάριο του 2021 αφορά ανεμβολίαστους, αναφέρει το δημοσίευμα. Οι ασθενείς όμως που χρειάζεται να νοσηλευτούν είναι περισσότερο πιθανό να είναι μεγαλύτερη σε ηλικία ή να πάσχουν από κάποια υποκείμενα νοσήματα.

O γιος της είπε ότι η οικογένεια ανησυχούσε για την υγεία της μητέρας του πριν από το ταξίδι της στο Μισισίπι επειδή είχε σοβαρή ρευματοειδή αρθρίτιδα.

«Όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί», δήλωσε ο Marc Ayers στο CNN. «Αυτό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί από κάποιες πράξεις καλοσύνης. Είμαστε σε μια πολιτεία που είχε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα. Κάνοντας το εμβόλιο και φορώντας τη μάσκα για τους άλλους… αν είχε γίνει αυτό, εκείνη θα ήταν εδώ σήμερα».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share