Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Φρίκη στην Ινδία: Τρεις άνδρες και ένας ιερέας βίασαν και δολοφόνησαν 9χρονη

Οι δράστες με τη βοήθεια ενός ιερέα έπεισαν την οικογένειά της να αποτεφρώσουν τη σορό για να εξαφανίσουν τα ίχνη

30 Αυγούστου 2021 13:44
Φρίκη στην Ινδία: Τρεις άνδρες και ένας ιερέας βίασαν και δολοφόνησαν 9χρονη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όπως μεταδίδει το aljazeera, τέσσερις άνδρες, συμπεριλαμβανομένου ενός 53χρονου ινδουιστή ιερέα, κατηγορούνται για το βιασμό και τη δολοφονία ενός 9χρονου κοριτσιού στην πρωτεύουσα της Ινδίας, Δελχί, ανακοίνωσε η αστυνομία το Σάββατο, σε μια υπόθεση που ανέδειξε για άλλη μια φορά την εκτεταμένη σεξουαλική βία και τις διακρίσεις λόγω κάστας που υπάρχουν στη χώρα.

Οι άνδρες, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 2 Αυγούστου, κατηγορούνται επίσημα για βιασμό, δολοφονία και καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων, μεταξύ άλλων εγκλημάτων, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών. Θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τη θανατική ποινή εάν κριθούν ένοχοι.

ινδία βιασμός

Βιάστηκε ομαδικά

Το θύμα ανήκε στην κοινότητα Dalit της Ινδίας, την πιο καταπιεσμένη στην ιεραρχία των καστών του Ινδουισμού, δήλωσε στο CNN ο ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας Ingit Pratap Singh. Το θύμα φέρεται να βιάστηκε ομαδικά και να δολοφονήθηκε την 1η Αυγούστου σε μια νοτιοδυτική συνοικία της ινδικής πρωτεύουσας, αφού είχε πάει να φέρει νερό, είπε.

Ο ιερέας είχε καλέσει τη μητέρα του θύματος και της έδειξε το πτώμα του νεκρού παιδιού της, είπε ο Singh, επικαλούμενος τη δήλωση της μητέρας. Ο ιερέας φέρεται να είπε στη μητέρα ότι η κόρη της είχε πάθει ηλεκτροπληξία, πρόσθεσε.

Ο ιερέας και άλλοι τρεις υπάλληλοι έπεισαν τη μητέρα να αποτεφρώσει το πτώμα, ισχυριζόμενοι ότι θα ήταν ταλαιπωρία να εμπλακεί η αστυνομία, δήλωσε ο Singh. Η σορός του κοριτσιού αποτεφρώθηκε, με την παρουσία των γονέων της, πρόσθεσε. Όμως το περιστατικό προκάλεσε αναστάτωση στο χωριό του θύματος, όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 200 χωρικοί εκείνο το βράδυ, ζητώντας δικαιοσύνη. Η αστυνομία συνέλαβε τότε τους τέσσερις άνδρες που κατηγορούνται για τη δολοφονία του κοριτσιού, σύμφωνα με τον Σινγκ.

Ακολούθησαν μέρες διαμαρτυριών στο Νέο Δελχί, καθώς εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο χωριό του θύματος, απαιτώντας να αποδοθούν ευθύνες για το θάνατο του κοριτσιού.

Βίντεο-Σοκ: Τη βίασαν ομαδικά και την άφησαν γυμνή και παράλυτη - Τι ψέλλισε πριν ξεψυχήσει

Σοκ προκαλεί ένα βίντεο που κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του Διαδικτύου από την Ινδία και απαθανατίζει μια παράλυτη 19χρονη, θύμα ομαδικού βιασμού, δύο εβδομάδες πριν αφήσει την τελευταία της πνοή.

Οι λέξεις από το στόμα του άτυχου κοριτσιού βγαίνουν με δυσκολία, την ίδια ώρα που αξιωματούχοι προσπάθησαν να συγκαλύψουν το ειδεχθές έγκλημα, επιτείνοντας την αίσθηση του ειδεχθούς. «Αντιστάθηκα ενώ με πίεζε», ψελλίζει η 19χρονη, η οποία όπως ισχυρίστηκε «βιάστηκε ομαδικά και στραγγαλίστηκε».

Εντοπίστηκε σε χωράφι

Η Manisha Valmiki εντοπίστηκε από τη μητέρα της σε ένα χωράφι, ημιλιπόθυμη, σοβαρά τραυματισμένη και γυμνή από τη μέση και κάτω, κοντά στο χωριό Hathras στη βόρεια πολιτεία Uttar Pradesh της Ινδίας.
Εκμυστηρεύτηκε ότι είχε βιαστεί ομαδικά από τέσσερις άνδρες, οι οποίοι προσπάθησαν να την πνίξουν όταν αντιστάθηκε, όταν ωστόσο η οικογένειά της την πήγε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει τη σεξουαλική κακοποίησή της, την άφησαν ξαπλωμένη σε μια τσιμεντένια πλάκα για να την ανακρίνουν.

Η Manisha, η οποία υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη που την άφησαν παράλυτη, άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο στις 29 Σεπτεμβρίου του 2020, δύο εβδομάδες μετά τον βιασμό της.

Μάστιγα η σεξουαλική κακοποίηση στην Ινδία

Με τη φρικιαστική υπόθεση ασχολήθηκε το τελευταίο ντοκιμαντέρ «Dispatches» του «Channel 4», διερευνώντας τον τρόπο με τον οποίο οι αρχές «γύρισαν» την πλάτη στη Manisha, καθώς η αστυνομία αρνήθηκε αρχικά να καταγράψει το έγκλημα, ενώ το προσωπικό του νοσοκομείου ήταν πολύ «φοβισμένο» για να εξετάσει αν βιάστηκε.
Αξίζει να σημειωθεί πως η σεξουαλική κακοποίηση γυναικών αποτελεί μάστιγα για την Ινδία όπου ένας βιασμός καταγγέλλεται στην αστυνομία κάθε 15 λεπτά. Αν μάλιστα αυτός ο αριθμός σάς φαίνεται ανατριχιαστικά μεγάλος, πρέπει να λάβετε υπόψιν ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, πάνω από το 90% των θυμάτων σεξουαλικού εγκλήματος δεν μαρτυρά ποτέ τον εφιάλτη που έζησε...

Η υπόθεση της Manisha Valmiki πυροδότησε πάντως την παγκόσμια κατακραυγή μετά τη δημοσίευση του βίντεο στο οποίο δυσκολεύεται να μιλήσει, κατονομάζοντας τους βιαστές της, ενώ τα σημάδια από την κακοποίησή της είναι εμφανή στο σώμα της. «Γιατί σε στραγγάλισαν;», τη ρωτά ένας από τους αστυνομικούς που την είχε παρατήσει σε μια τσιμεντένια πλάκα έξω από το τμήμα, με εκείνη να απαντά: «Δεν ήθελα να με πιέζει. Του αντιστάθηκα ενώ έπεφτε με δύναμη πάνω μου».

Προσοχή, σκληρές εικόνες:

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share