Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κρουαζιερόπλοιο με εμβολιασμένους εμφάνισε κρούσματα κορωνοϊού

Τα δύο πρόσωπα είναι ασυμπτωματικά και βρίσκονται σε απομόνωση

11 Ιουνίου 2021 08:37
Κρουαζιερόπλοιο με εμβολιασμένους εμφάνισε κρούσματα κορωνοϊού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δύο πρόσωπα διαγνώστηκαν χθες Πέμπτη πως μολύνθηκαν από τον νέο κορωνοϊό πάνω στο Celebrity Millennium, ένα από τα πρώτα κρουαζιερόπλοια που ξανάρχισαν τα ταξίδια αναψυχής στη Βόρεια Αμερική μετά την εκδήλωση της πανδημίας, κι αυτό παρότι «πλήρωμα και επιβάτες είχαν εμβολιαστεί» πλήρως για την COVID-19, ανακοίνωσε η εταιρεία Royal Caribbean. Παράλληλα, δείτε τη Ρωσία να μας κάνει πρόταση για να παράξουν οι εγχώριες φαρμακευτικές εταιρείες σκευάσματα από τη δική της πατέντα.

Τα δύο πρόσωπα αυτά «είναι ασυμπτωματικά, βρίσκονται επί του παρόντος σε απομόνωση και παρακολουθούνται από την ιατρική μας ομάδα», ανέφερε η εταιρεία, διαβεβαιώνοντας πως διεξάγει επιχείρηση ιχνηλάτησης των επαφών τους. Το πλοίο απέπλευσε από το Σεντ Μάαρτεν, το ολλανδικό τμήμα του νησιού Άγιος Μαρτίνος της Καραϊβικής, την 5η Ιουνίου.

Τα δύο πρόσωπα αυτά διαγνώστηκε πως μολύνθηκαν έπειτα από «τα υποχρεωτικά τεστ ενόψει της κρουαζιέρας», εξήγησε η Royal Caribbean, εξηγώντας πως όλοι οι επιβάτες της είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού και αρνητικό τεστ για τον νέο κορωνοϊό το οποίο θα πρέπει να έχει γίνει ως και 72 ώρες πριν από τον απόπλου για να τους επιτραπεί να ανέβουν στο πλοίο της.

Κρουαζιερόπλοιο με εμβολιασμένους εμφάνισε κρούσματα κορωνοϊού

Η εταιρεία τόνισε πως τηρεί αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, σε συντονισμό με τους προορισμούς που αποτελούν τους εταίρους της, πρωτόκολλα που «υπερβαίνουν» τις συστάσεις των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), της κυριότερης αμερικανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας δημόσιας υγείας, «για να προστατεύσει την υγεία και την ασφάλεια των επιβατών» της, που είναι 600, ενώ τα μέλη του πληρώματος είναι 650, σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Times.

Τα CDC δημοσιοποίησαν τον Μάιο νέους, αυστηρότερους κανόνες για να επιτρέπεται στις εταιρείες που οργανώνουν κρουαζιέρες να ξαναρχίσουν τα ταξίδια: το 95% των ανθρώπων που επιβιβάζονται, πελάτες ή εργαζόμενοι, πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Κρουαζιερόπλοιο με εμβολιασμένους εμφάνισε κρούσματα κορωνοϊού στην Καραϊβική

Μετά τον απόπλου του από το Σεντ Μάαρτεν, το Celebrity Millennium προβλέπεται να κάνει επταήμερο περίπλου στην Καραϊβική Θάλασσα, περνώντας από τα Μπαρμπέιντος, την Αρούμπα και το Κουρασάο.

Έτσι θα ταξιδέψετε με πλοίο - Το έγγραφο που πρέπει να έχει κάθε επιβάτης

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ναυτιλίας θα μπορούν όλοι οι επιβάτες που το επιθυμούν και πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοίο να συμπληρώνουν τη Δήλωση Υγείας, η οποία είναι απαραίτητη για την επιβίβασή τους, ανεξάρτητα εάν κάποιος διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού, rapid ή μοριακό test, ενώ διαβάστε παρακάτω γιατί η Αστυπάλαια είναι το must νησί για το 2021. Παράλληλα, έναν οδηγό με όλες τις λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Τη δήλωση θα μπορεί κάποιος να τη συμπληρώσει ηλεκτρονικά, και να την εκτυπώσει προκειμένου να την έχει μαζί του πριν την επιβίβαση, στη διεύθυνση σχετική διεύθυνση του αρμόδιου υπουργείου (Δείτε τη δήλωση εδώ).

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης για το πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις στα νησιά

Όπως ανέφερε το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, όποιος επιβάτης το επιθυμεί θα μπορεί πλέον με ψηφιακό τρόπο να συμπληρώνει τη σχετική Δήλωση Υγείας πέραν της έγγραφης μορφής.

Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει σε πολύ σημαντικό βαθμό την ομαλή και ταχύτερη επιβίβαση στα πλοία, πρόσθεσε σημειώνοντας πως όλοι επιβάτες, πριν την επιβίβαση, πέραν της σχετικής Δήλωσης Υγείας, θα πρέπει να διαθέτουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε rapid ή μοριακό test.

Ο κ. Πλιακιωτάκης τόνισε ότι στη Δήλωση Υγείας οι επιβάτες θα συμπληρώνουν όλα τα στοιχεία που θα αναφέρουν εάν κάποιος έχει κάνει τις τελευταίες 72ώρες μοριακό εργαστηριακό έλεγχο (PCR) για COVID-19, εάν έχει κάνει την ίδια ή την προηγούμενη ημέρα έλεγχο για COVID-19 με ταχύ αντιγονικό τεστ (rapid test) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (selftest), εάν έχει εμβολιαστεί με όλες τις απαραίτητες δόσεις για τον COVID-19, ενώ θα αναγράφονται τα στοιχεία του ατόμου που ταξιδεύει.

Ο υπουργός Ναυτιλίας επεσήμανε ότι τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος επιτηρούν συνεχώς την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, στα λιμάνια αλλά και μέσα στα πλοία, τα οποία διαμορφώθηκαν με τους φορείς της αγοράς αλλά -κυρίως- με τις κατευθύνσεις των ειδικών επιστημόνων.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η πληρότητα στα πλοία παραμένει στο 85% για αυτά που διαθέτουν καμπίνες και στο 80% για αυτά που δεν διαθέτουν καμπίνες.

Αυτή είναι η Δήλωση Υγείας για τα ταξίδια με πλοίο

Έγγραφο για τη δήλωση υγείας για να ταξιδέψετε σε νησί

Τιο έγγραφο για τη δήλωση υγείας ώστε να ταξιδέψετε με πλοίο

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share