Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Χωρίς τέλος η αιματοχυσία στη Λωρίδα της Γάζας - Περισσότεροι από 140 οι νεκροί & εκατοντάδες οι τραυματίες (Video)

Έκτη μέρα εχθροπραξιών - Αεροσκάφη της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας σφυροκοπούν θέσεις στη Λωρίδα της Γάζας

15 Μαΐου 2021 14:35
Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Χωρίς τέλος η αιματοχυσία στη Λωρίδα της Γάζας - Περισσότεροι από 140 οι νεκροί & εκατοντάδες οι τραυματίες (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τους μαχητές των Ταξιαρχιών Εζ αντ Ντιν Αλ Κάσαμ, του στρατιωτικού βραχίονα της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, η οποία κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, έπληξε σήμερα την ισραηλινή πόλη Ασντότ, προκαλώντας μεγάλη πυρκαγιά, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. Παράλληλα, τη βιαιότητα των εχθροπραξιών του τελευταίου 48ώρου περιγράφουν οι Έλληνες που ζουν στο Ισραήλ. Αναγκάζονται να είναι νυχθημερόν σε ύψιστη επιφυλακή, ώστε να τρέξουν στο πλησιέστερο καταφύγιο όταν αρχίσουν να ηχούν οι σειρήνες.

Οι Παλαιστίνιοι θρηνούν 140 νεκρούς, ανάμεσά τους μια δεκαμελή οικογένεια που ξεκληρίστηκε όταν βόμβα έπεσε στο σπίτι της σε προσφυγικό καταυλισμό. Οι Ισραηλινοί αναφέρουν 9 νεκρούς και υποστηρίζουν ότι έχουν εξοντώσει περίπου 100 μαχητές της Χαμάς.

Τις πρώτες πρωινές ώρες ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς ανακοίνωσε πως εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον των ισραηλινών πόλεων Μπερσέβα και Ασντότ σε αντίποινα για το πολύνεκρο πλήγμα της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας στον καταυλισμό προσφύγων Ας Σάτι, στην πόλη της Γάζας, όπου τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 30 τραυματίστηκαν.

«Ομοβροντίες ρουκετών εκτοξεύονται ασταμάτητα από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του νότιου Ισραήλ. Απόψε μια ρουκέτα έπληξε την πόλη Ασντότ – δείτε μόνοι σας τη ζημιά. Αυτό δεν θα μείνει αναπάντητο», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε ανάρτηση στη ροή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, μεταφορτώνοντας βίντεο στο οποίο εικονίζεται η πυρκαγιά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας The Jerusalem Post, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε εργοστάσιο στην περιοχή του λιμανιού. Δεν υπάρχουν ως αυτό το στάδιο πληροφορίες για τραυματίες.

Η βία μαίνεται σε Λωρίδα της Γάζας, Ισραήλ και Δυτική Όχθη - Αυξάνονται οι νεκροί

Την ώρα που μαχητές του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς εκτοξεύουν ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ, αεροσκάφη της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας σφυροκοπούν θέσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι εχθροπραξίες συνεχίζονται για έκτη ημέρα ενώ αμερικανοί και άραβες διπλωμάτες αναζητούν τρόπο να υπάρξει αποκλιμάκωση.

Παλαιστίνιοι τραυματιοφορείς ανέφεραν ότι τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια από τις πολλές ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές. Σύμφωνα με κατοίκους, σκάφη του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού άνοιξαν πυρ με τα πυροβόλα τους, αν και δεν είναι σαφές εάν έπληξαν τον παλαιστινιακό θύλακα.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Θρησκευτικών Υποθέσεων ανέφερε πως ισραηλινά αεροσκάφη κατέστρεψαν τέμενος. Εκπρόσωπος του ισραλινού στρατού ανέφερε ότι οι πληροφορίες για το συμβάν αυτό ακόμη εξετάζονται.

Σειρήνες της αεράμυνας ήχησαν σε τουλάχιστον δύο μεγάλα αστικά κέντρα του νότιου Ισραήλ. Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για νέες εκτοξεύσεις ρουκετών.

Χωρίς καμιά ένδειξη στον ορίζοντα πως οι εχθροπραξίες θα τερματιστούν σύντομα, τα θύματα αυξάνονται και αλλού, με παλαιστινιακές πηγές να κάνουν λόγο για 11 θανάτους χθες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου ξέσπασαν επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share