Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021

Τέλος η AstraZeneca από την Ευρώπη

Η Κομισιόν δεν ανανέωσε την παραγγελία της για μετά τον Ιούνιο

9 Μαΐου 2021 14:41
Τέλος η AstraZeneca από την Ευρώπη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εμβόλια AstraZeneca: Ο Ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν δήλωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ανανέωσε την παραγγελία της για τα εμβόλια της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού για μετά τον Ιούνιο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον προηγούμενο μήνα ενεργοποίησε νομικές ενέργειες κατά της AstraZeneca για τη μη τήρηση του συμβολαίου της, αναφορικά με την παράδοση των εμβολίων της κατά της COVID-19, αλλά και για την απουσία ενός "αξιόπιστου" σχεδίου από την εταιρία, για τη διασφάλιση της εμπρόθεσμης παράδοσης των εμβολίων.

Ωστόσο σοκ προκαλεί και η είδηση του θανάτου 35χρονης γυναίκας μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca.

Νέα «βόμβα» για το εμβόλιο της AstraZeneca: Πιθανότητα για εμφάνιση σπάνιου συνδρόμου!

Νέα δυσάρεστα δεδομένα προκύπτουν σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca έναντι του κορωνοϊού, με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων να κάνει λόγο για την πιθανή εμφάνιση ενός σπάνιου συνδρόμου.

Συγκεκριμένα, ο ΕΜΑ επεσήμανε σήμερα (7/5) πως εξετάζει αναφορές για το εν λόγω νόσημα, το οποίο επηρεάζει τα νεύρα μετά τον εμβολιασμό με το συγκεκριμένα σκεύαασμα, ζητώντας περισσότερες πληροφορίες από την εταιρεία, με τη Βρετανία παράλληλα να το σταματά για όσους είναι κάτω από 40 ετών.

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων αξιολογήσεων για ζητήματα ασφαλείας του εμβολίου Vaxzevria, η επιτροπή ασφαλείας του ΕΜΑ αναλύει τα στοιχεία που έχουν προκύψει για περιπτώσεις του συνδρόμου Guillain-Barre.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η AstraZeneca δεν απάντησε αμέσως στα αιτήματα για κάποιο σχόλιο.

Λίγα λόγια για το σύνδρομο Guillain-Barre

Σύμφωνα με δηλώσεις που είχε κάνει τον περασμένο Φεβρουάριο ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, Καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, «το σύνδρομο ξεκινάει από περιφερική παράλυση αλλά μπορεί να πάει και προς τα πάνω και να παραλύσουν οι μυς της αναπνοής και να χρειάζεται κανείς αναπνευστήρα.

Αυτό βέβαια αφορά σπάνιες περιπτώσεις. Το σύνηθες είναι με την κατάλληλη αγωγή το σύνδρομο αυτό να αποκαθίσταται πλήρως».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share