Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Ραγδαίες εξελίξεις με τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της CureVac

Άντε να δούμε τι θα κάνει και αυτό

15 Φεβρουαρίου 2021 17:51
Κορωνοϊός: Ραγδαίες εξελίξεις με τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της CureVac

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στον κόσμο είναι αρκετά δύσκολη με αποτέλεσμα να έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί σε όλες τις χώρες ώστε να αρχίσει η ανοσία στον ιό.

Σημειώνεται ότι η Κομισιόν μέσα από ανακοινώσεις της μίλησε για τους εμβολιασμούς που θα έχουν τελειώσει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Συγκεκριμένα από ότι φαίνεται προχωράνε γρήγορα οι διαδικασίες του εμβολίου CureVac και ειδικά με τις πρώτες δόσεις που θα παραδοθούν.

Ξεκινάνε σε λίγο καιρό οι παραδόσεις των πρώτων δόσεων.

Κορωνοϊός: Πότε θα δοθούν οι πρώτες δόσεις του εμβολίου CureVac

Ειδικότερα οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου της CureVac κατά του κορονοϊού από την μονάδα παραγωγής του Βούπερταλ αναμένεται να παραδοθούν κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2021, ανακοίνωσε η Bayer.

«Είμαστε βέβαιοι ότι θα μπορέσουμε να παραδώσουμε τα πρώτα εμβόλια πριν από το τέλος του έτους, αν όλα πάνε καλά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Βέρνερ Μπάουμαν κατά την διάρκεια επίσκεψης του πρωθυπουργού του ομόσπονδου κράτους της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Αρμιν Λάσετ στο εργοστάσιο της Bayer.

Ο διευθυντής του φαρμακευτικού τομέα της Bayer Στέφαν Ολριχ δήλωσε ότι η εταιρεία αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή στο τέταρτο τρίμηνο.

Η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας CureVac ξεκίνησε την Φάση ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών του εμβολίου της τον Δεκέμβριο και σχεδιάζει να ανακοινώσει τα προκαταρκτικά δεδομένα στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Η εταιρεία έκλεισε προσφάτως συμφωνία με την Bayer για την παραγωγή του εμβολίου της.

Σε λειτουργία το mega εμβολιαστικό κέντρο στη ΔΕΘ

Εμβολιασμοί: Πρεμιέρα έκανε σήμερα το εμβολιαστικό κέντρο στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το οποίο, στην πλήρη ανάπτυξη του, θα είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα.

Πάρα το τσουχτερό κρύο, πολλοί είναι οι πολίτες που νωρίτερα από τις 8 το πρωί και έχοντας κλείσει το ραντεβού τους, έφτασαν στο περίπτερο 13 για να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με το grtimes.gr. Παράλληλα δείτε και το ηχηρό μήνυμα του Μητσοτάκη για τον εμβολιασμό: "Το ραντεβού για τον εμβολιασμό είναι ραντεβού ζωής".

Θεσσαλονίκη: Εμβολιασμός για τον κορωνοϊό στη ΔΕΘ

Εμβολιαστικό κέντρο ΔΕΘ

Θυμίζουμε ότι, το κέντρο επισκέφθηκε το Σάββατο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος επισήμανε ότι θα λειτουργήσει σταδιακά, ανάλογα με τον εφοδιασμό των εμβολίων, ενώ τη Δευτέρα πρόκειται να ξεκινήσουν 24 εμβολιαστικές γραμμές, με 48 γιατρούς.

Σχετικά με την μεγάλη επιχείρηση «Ελευθερία», σημείωσε ότι είναι ένα στοίχημα καθημερινό για το οποίο «νυχθημερόν δουλεύουν χιλιάδες άνθρωποι, με μεγάλη υπομονή, με μεγάλη επιμονή και φέρνοντας συνέχεια αποτέλεσμα. Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ κοντά στη Θεσσαλονίκη.

Ανάλογα με το πώς θα πηγαίνει το εμβόλιο, θα ανοίγουν κι άλλες γραμμές, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε περισσότερους εμβολιασμούς για τους ανθρώπους εδώ, της Θεσσαλονίκης», τόνισε. Το εμβολιαστικό κέντρο θα αναπτυχθεί πλήρως τον Μάρτιο, υπογράμμισε το Σάββατο ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Η δυναμικότητά του θα ξεπερνάει τους 6.000 εμβολιασμούς την ημέρα και τους 150.000 εμβολιασμούς τον μήνα.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share