Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη: "Το ραντεβού για τον εμβολιασμό είναι ραντεβού ζωής"

Που θα πάει άλλο αυτή η κατάσταση

14 Φεβρουαρίου 2021 16:05
Ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι αρκετά δύσκολη στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα λόγω των αυξημένων κρουσμάτων και των διασωληνωμένων.

Σημειώνεται ότι οι δικηγόροι μέσα από ανακοίνωση τους ανέφεραν ότι θέλουν να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα λόγω της συχνής επαφής τους με αρκετά άτομα.

Συγκεκριμένα μέσα από ανάρτηση του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για το πόσο σημαντικό είναι ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού για όλους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τους εμβολιασμούς.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανάρτηση για τον εμβολιασμό

Ειδικότερα οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα συνεχίζονται, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να στέλνει το μήνυμά του στις ηλικίες που προστίθενται διαρκώς.

Στην ανάρτηση που ανέβασε ο πρωθυπουργός είναι το νέο σποτ της κυβέρνησης υπέρ της σημασίας του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού. Ανέβηκε στα social media του πρωθυπουργού ανήμερα της Ημέρας των Ερωτευμένων με πρωταγωνιστές τον «Αντωνάκη» και την «Ελενίτσα», ένα από τα πιο γνωστά ζευγάρια του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Ο «Αντωνάκης» (Γιώργος Κωνσταντίνου) και η «Ελενίτσα» (Μάρω Κοντού), ετοιμάζουν από το βράδυ τα ρούχα τους, τα παπούτσια τους ακόμη και τις μάσκες που ταιριάζουν. Γιατί το επόμενο πρωί έχουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού.

Στο video, οι δυο μεγάλοι πρωταγωνιστές προετοιμάζονται υπό τους ήχους της φωνής της Σοφίας Βέμπο, που τραγουδά «Καινούργια τώρα ζωή» (σε μουσική του Λέο Ραπίτη και στίχους του Μίμη Τραϊφόρου).

Και όταν συναντιούνται πια, οι αγκαλιές απαγορεύονται. Πρώτα, είναι το εμβόλιο και μετά… αυτά.

«Το ραντεβού για εμβολιασμό είναι ραντεβού ζωής. Νοιαζόμαστε, προστατευόμαστε, εμβολιαζόμαστε», έγραψε στα social media ο πρωθυπουργός, παραθέτοντας κι ένα βίντεο στο οποίο ο Γιώργος Κωνσταντίνου και η Μάρω Κοντού προετοιμάζονται για να εμβολιαστούν.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού

Ανατροπή: Άλλαξε η σειρά στον εμβολιασμό

Κορωνοϊός: Με την πανδημία του κορωνοϊού να συνεχίζει να "χτυπάει" την Ελλάδα η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει με γρήγορους ρυθμούς τους εμβολιασμούς και ειδικά από τις μεγάλες ηλικίες.

Σημειώνεται ότι μέσα από ανακοίνωση τους οι δικηγόροι ζήτησαν να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα λόγω της δουλειάς τους που απαιτεί να είναι συνεχώς σε επαφή με άλλα άτομα.

Συγκεκριμένα αλλάζουν τα δεδομένα με τον εμβολιασμό στην Ελλάδα διότι μετά τους ηλικιωμένους από ότι φαίνεται έχουν σειρά οι εργαζόμενοι.

Άλλαξε η προτεραιότητα στον εμβολιασμό.

Κορωνοϊός: Η ανατροπή στον εμβολιασμό

Ειδικότερα στο τραπέζι βρίσκεται σύμφωνα με δημοσίευμα του κυριακάτικου Τύπου το σενάριο μετά την ολοκλήρωση της χορήγησης των εμβολίων στους άνω των 60 και σε ομάδες με ιδιαίτερα βαριά νοσήματα τη σκυτάλη να μην πάρουν νεότερες ηλικιακά ομάδες αλλά επαγγελματικοί κλάδοι.

Το συγκεκριμένο ενδεχόμενο άφησε ανοιχτό ο ίδιο ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «από τον Μάιο και μετά θα πρέπει να δούμε ποιες προτεραιότητες πλέον θα βάλουμε. Εκεί οι προτεραιότητες δεν είναι υγειονομικές.

Τώρα οι προτεραιότητες -και θέλω να το τονίσω αυτό- είναι αμιγώς υγειονομικές. Δεν παρεμβαίνουμε καθόλου ό,τι μας λέει η επιτροπή κάνουμε. Όταν όμως θα έχουμε λύσει το ζήτημα των ευάλωτων τότε ενδεχομένως να υπεισέλθουν άλλοι παράγοντες πιο πολιτικοί ή πιο οικονομικοί».

Όπως αναφέρεται στην «Καθημερινή» οι κλάδοι που θα επιλεγούν-αλλά όχι απαραίτητα με τη συγκεκριμένη σειρά- καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτούς έρχονται σε επαφή με πολύ και διαφορετικό κόσμο είναι οι εξής: εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, ντελίβερι, μέσα μαζικής μεταφοράς, εκπαιδευτικοί και δικαστικοί. Πάντως με δεδομένο ότι το νέο σχήμα εμβολιασμού θα αφορά την περίοδο από τον Ιούνιο και μετά οπότε και ο χρόνος για να κλείσουν σχολεία και δικαστήρια θα μετράει αντίστροφα εκτιμάται πως προτεραιότητα θα δοθεί στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης που έχουν πληγεί αι περισσότερο από αυτή την υγειονομική κρίση.

Στον εμβολιασμό άλλαξε η προτεραιότητα.

Πάντως στην κυβέρνηση θεωρούν ότι τότε θα υπάρχει επάρκεια εμβολίων άρα είναι πιθανό να μην χρειαστεί να γίνει επιλογή. Ειδικά η στήριξη του τουρισμού αποτελεί κρίσιμη προτεραιότητα για την κυβέρνηση καθώς αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας ενώ τα έως τώρα μηνύματα από το εξωτερικό για την έλευση τουριστών δεν είναι ενθαρρυντικά.

Στο Μέγαρο Μαξίμου γίνονται σκέψεις να υπάρξουν ορισμένες κρίσιμες τροποποιήσεις όσον αφορά το πως θα γίνει το «άνοιγμα» στην Αττική και στις άλλες «κόκκινες» περιοχές μόλις η επιδημιολογική εικόνα το επιτρέψει.

Ειδικότερα εξετάζεται:

  • Λιανεμπόριο και σχολεία να ανοίξουν ταυτόχρονα και όχι με τη μία ή δύο βδομάδες διαφορά
  • Στα καταστήματα λιανεμπορίου να επιτρέπεται με μέτρα προφύλαξης και περιορισμούς η είσοδος των πελατών
  • Να ανοίξουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά ενώ γυμνάσια και λύκεια να λειτουργούν εναλλάξ ανά εβδομάδα ώστε οι μεγαλύτεροι μαθητές να μην αποκοπούν πλήρως από την εκπαιδευτική διαδικασία εντός της τάξης.
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share