Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024

Lockdown - Σητεία: Άκυρη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου - Κανονικά θα ανοίξουν τη Δευτέρα τα σχολεία

Τι ανέφερε ο δήμαρχος της περιοχής

8 Ιανουαρίου 2021 09:54
Lockdown - Σητεία: Άκυρη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου - Κανονικά θα ανοίξουν τη Δευτέρα τα σχολεία

Lockdown - Σητεία: Η κατάσταση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα φαίνεται να έχει επηρεάσει αρκετά με αποτέλεσμα οι πολίτες να απορούν συνεχώς με το τι γίνεται, αλλά αυτό που έχει κινήσει αρκετά το ενδιαφέρον είναι το θέμα με το άνοιγμα των σχολείων. Επίσης από όσο όλα δείχνουν η άρση του lockdown φαίνεται να μετακινείται μέχρι και τον Φεβρουάριο με τα καταστήματα να παραμένουν κλειστά.

Συγκεκριμένα από την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου έχει προκαλέσει αντιδράσεις η απόφαση στη Σητεία να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία παρά το γεγονός ότι αναμένεται να ανοίξουν από την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, όμως από ότι φαίνεται αυτό θα αλλάξει.

Ανακαλείται η απόφαση στη Σητεία να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία.

Lockdown - Σητεία: Η απόφαση του δημάρχου της περιοχής

Ειδικότερα ο δήμαρχος Σητείας φαίνεται να ανακάλεσε την απόφαση που πάρθηκε την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου σχετικά με το ότι να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της περιοχής. Α

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Γιώργος Ζερβάκης δήλωσε πως από την αρχή της πανδημίας η περιοχή είχε μόλις τρία κρούσματα, μέχρι που από τη μία μέρα στην άλλη, τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξήθηκαν τόσο που η περιοχή μπήκε στο κόκκινο με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας.

Βάσει της κατάστασης αυτής ο δήμαρχος έκρινε αναγκαίο να μην ανοίξουν τα σχολεία και εξέδωσε σχετική απόφαση. Ωστόσο μετά την εισήγηση της Επιτροπής και την απόφαση για άνοιγμα των σχολείων και στις κόκκινες περιοχές η απόφαση αναγκαστικά ανακαλείται.

«Τα δεδομένα τώρα έχουν αλλάξει. Είμαστε υποχρεωμένοι σήμερα να ανακαλέσουμε την απόφαση και τα σχολεία να ανοίξουν [...] θα θεωρηθεί παράνομη» είπε.

Δείτε το βίντεο:

Κορωνοϊός: Πότε αναμένεται η απόφαση για Γυμνάσια και Λύκεια - Μεγάλη πιθανότητα να ανοίξει η Γ' Λυκείου

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η τραγική κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου από ότι φαίνεται καθημερινώς δυσκολεύουν τα πράγματα και αυτό φαίνεται μέσα από το αυστηρό lockdown που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση για την μείωση των κρουσμάτων. Επίσης από ότι φαίνεται η άρση του Locdown θα τραβήξει μέχρι τον Φεβρουάριο με τα καταστήματα να παραμένουν κλειστά.

Συγκεκριμένα ο επιδημιολόγος Τάκης Παναγιωτόπουλος, μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, τόνισε ότι στα μέσα του μήνα, 15 - 20 Ιανουαρίου θα μπορούμε να δούμε τα δεδομένα και θα αποφασίσουμε και για τις υπόλοιπες βαθμίδες του σχολείου.

Αυτά είναι τα σχολεία που αναμένεται να ανοίξουν.

Κορωνοϊός: Ποια βαθμίδα αναμένεται να ανοίξει

Ειδικότερα σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ τόνισε ότι «υπάρχει και το ενδεχόμενο να ανοίξει μόνο η Γ’ Λυκείου είναι μέσα στα σενάρια». Ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι για όσους δεν ανήκουν στη λίστα των σοβαρών νοσημάτων πρέπει να πάνε στο σχολείο, στη δουλειά τους, πάντοτε με την τήρηση των μέτρων προφύλαξης.

Για τα όσα έγιναν στα Θεοφάνεια, σχολίασε ότι είναι «πολύ λυπηρό που η εκκλησία έχει προτάξει το τελετουργικό, κι όχι την υγεία των ανθρώπων, δεν είναι σωστό, και ενδέχεται να το πληρώσουμε. Εικόνες που δείχνετε ευνοούν την υπερμετάδοση, όχι τη μετάδοση».

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να ξέρουμε τις συνέπειες των εορταστικών ημερών και πρέπει να περιμένουμε λίγο περισσότερο» διευκρίνισε. «Ενδέχεται να ληφθούν κάποια στιγμή και πρόσθετα μέτρα, ενδεχομένως λόγω Φώτων, πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Ποιες βαθμίδες σχολείων αναμένεται να ανοίξουν τις επόμενες μέρες.

Το παράδειγμα της Ισπανίας

«Νομίζω ότι πρέπει να βρούμε τη σωστή ισορροπία μέτρων και λειτουργίας μπορεί να σκεφθεί κάποιος διάφορους συνδυασμούς… Επί παραδείγματι στην Ισπανία τα καταστήματα της εστίασης λειτουργούν μέχρι τις 6 το απόγευμα επιτρέποντας μια μικρή λειτουργία. Άλλα ωράρια για καταστήματα Α είδους και άλλα για καταστήματα Β είδους. Το μεγάλο εμβόλιο είναι το εμβόλιο» εξήγησε ο καθηγητής.

«Είμαι μάλλον αντίθετος με τη στάση ‘όσο πιο πολλά μέτρα τόσο πιο καλά’ ούτε περισσότερα ούτε λιγότερα μέτρα, και τα δύο έχουν αρνητικές συνέπειες. Βήμαβήμα άνοιγμα για να ξέρουμε την ακριβή επίπτωση του κάθε βήματος χωρίς να είναι καθολικό» ξεκαθάρισε ο επιδημιολόγος.

Τέλος πρόσθεσε, πως η παράταση ενός αυστηρού lockdown κανονικά είναι ένα μέτρο που δεν πρέπει να κρατάει πολύ.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share