Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Αυστηρά μέτρα στην Αμοργό - Τι θα γίνει για όσους επιστρέφουν στο νησί

Οι εξετάσεις που θα επιβληθούν

8 Ιανουαρίου 2021 08:06
Κορωνοϊός: Αυστηρά μέτρα στην Αμοργό - Τι θα γίνει για όσους επιστρέφουν στο νησί

Κορωνοϊός: Με την κατάσταση του κορωνοϊού να είναι ακόμη στο "κόκκινο" στην Ελλάδα αρκετοί κατάφεραν να ξεφύγουν τις γιορτές ώστε να γιορτάσουν όπως θέλουν αλλά δεν περίμεναν ότι θα επιβληθούν μεγαλύτερα μέτρα. Επίσης σημειώνεται ότι αναμένονται νέα μέτρα ενώ υπάρχουν ήδη κάποια από αυτά στο τραπέζι των ειδικών λόγω των γιορτών.

Συγκεκριμένα από ότι φαίνεται όσοι έλειπαν για τις γιορτές και επιστρέφουν στον Αμοργό θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και τις συνέπειες διότι θα επιβληθούν σε αυστηρά μέτρα αλλά και εξετάσεις.

Αυτά είναι τα αυστηρά μέτρα που θα αντιμετωπίσουν όσοι επιστρέψουν στην Αμοργό.

Κορωνοϊός: Τα μέτρα που θα επιβληθούν για όσους επιστρέφουν στο νησί

Ειδικότερα αυστηρά μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια της Αμοργού από τη διάδοση του κορωνοϊού αποφάσισε η δημοτική Αρχή Αμοργού αναφορικά με όσους μετακινήθηκαν για τις γιορτές και επιστρέφουν στο νησί.

Αναλυτικότερα, η Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμοργού αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

  • Αρνητικό τεστ Covid-19 εντός 72 ωρών πριν την άφιξη στην Αμοργό (με προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης)
  • Τριήμερος κατ' οίκον περιορισμός μετά την άφιξη στην Αμοργό
  • Δωρεάν διενέργεια rapid test στο Κέντρο Υγείας Αμοργού, μετά το πέρας του περιορισμού.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αμοργού, Λευτέρης Καραϊσκος ανέφερε ότι «όλοι μαζί έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε την Αμοργό ασφαλή προορισμό και οφείλουμε να διατηρήσουμε την άριστη επιδημιολογική εικόνα. Με υπευθυνότητα, ευαισθησία και πιστή τήρηση όλων των μέτρων θα κρατήσουμε μακριά τον αόρατο και πολυπρόσωπο «εχθρό» προκειμένου να παραμείνουμε ασφαλείς και να επανέλθουμε σύντομα στην κανονικότητα, σύμφωνα και με τις αποφάσεις της πολιτείας».

Κορωνοϊός: Με αργά και σταθερά βήματα προσπαθούμε να βγούμε από το lockdown

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό φαίνεται να είναι αρκετά δύσκολη στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να είναι σε ισχύ ακόμη τα αυστηρά μέτρα του lockdown, όμως μέσα από έκτακτη συνεδρίαση που έγινε ανάμεσα στους λοιμωξιολόγους δόθηκε το "πράσινο φως" για το άνοιγμα των σχολείων και στις "κόκκινες" περιοχές.

Συγκεκριμένα το μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας Χαράλαμπος Γώγος μίλησε στην ΕΡΤ για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα και τις προσπάθειες εξόδου από αυτή την κατάσταση.

Ο Χαράλαμπος Γώγος μίλησε για την εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Κορωνοϊός: Η εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα

Ειδικότερα ο Χαράλαμπος Γώγος ανέφερε ότι οι καμπύλες εξέλιξης της πανδημίας δείχνουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερο σημείο από πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Παράλληλα όμως εξέφρασε τις ανησυχίες του για τις κόκκινες περιοχές της χώρας που, όπως τόνισε, εναλλάσσονται καθώς και για την αύξηση την κινητικότητας στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου που ήταν της τάξης του 20%30%.

Ακόμη ο Χαράλαμπος Γώγος ανέφερε πως παρατηρήθηκε αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα και εξέφρασε τους φόβους του για πιθανή αύξηση των νέων κρουσμάτων. Για τα σχολεία τόνισε πως φαίνεται ότι τα δημοτικά δεν αποτελούν πρόβλημα.

Αναλυτικά όσα είπε:

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share