Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Έδωσε το "πράσινο φως" η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των σχολείων

Τι ανέφεραν στην έκτακτη συνεδρίαση

7 Ιανουαρίου 2021 20:10
Κορωνοϊός: Έδωσε το

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα έχει ξεφύγει αρκετά με αποτέλεσμα να είναι ακόμη σε ισχύ τα σκληρά μέτρα του lockdown με αρκετούς να αναρωτιούνται τι θα γίνει με τα σχολεία και πότε αναμένονται να ανοίξουν. Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο της Σητείας αποφάσισε να μην ανοίξουν τα σχολεία της περιοχής την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα πριν από λίγη ώρα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων ενώ κανονικά θα γινόταν αύριο Παρασκευή 8 Ιανουαρίου αλλά τελικά έγινε σήμερα όπου και αποφάσισαν τι θα γίνει με τα σχολεία στις "κόκκινες" περιοχές.

Αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι τι θα γίνει με τα σχολεία στην Ελλάδα.

Κορωνοϊός: Η απόφαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων

Ειδικότερα οι λοιμωξιολόγοι φαίνεται να έδωσαν στο "ναι" στο άνοιγμα των σχολείων για δημοτικά και νηπιαγωγεία και στις «κόκκινες» περιοχές με βεβαρημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, στην έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε οι ειδικοί τάχθηκαν υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων την προσεχή Δευτέρα και στις περιοχές, όπου τα κρούσματα έχουν οδηγήσει στη λήψη πιο αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή εισηγήθηκε μεν να ανοίξουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία σε όλη την επικράτεια, ωστόσο η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη. Σε ό,τι αφορά στους ελέγχους των ταξιδιωτών η Επιτροπή αποφάσισε τα πράγματα να παραμείνουν ως έχουν.

Κορωνοϊός: Δεν πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα

Κορωνοϊός: Με τον κορωνοϊό να συνεχίζει να χτυπάει την Ελλάδα όλο και περισσότερο καθημερινώς, η απόφαση πάρθηκε σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων όπου αναμένεται να γίνει την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, ενώ παράλληλα οι εκπαιδευτικοί έχουν ξεκινήσει τα rapid test για να δουν αν είναι αρνητικοί στον ιό.

Συγκεκριμένα κατά του ανοίγματος των σχολείων τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου τάχθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μίλησε για τα σχολεία που θα ανοίξουν.

Κορωνοϊός: Η αντίθεση του Αθανάσιου Εξαδάκτυλου

Ειδικότερα το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου θα ανοίξουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ανέφερε πως μειοψήφησε για το άνοιγμα των σχολείων, τονίζοντας πως ήταν από τους «σκληρούς» της υπόθεσης, εκφράζοντας την αντίθεσή του.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος πρόσθεσε ότι πρέπει να αναμένουμε τα αποτελέσματα από την κινητικότητά μας κατά την περίοδο των εορτών για να αποφασίσουμε αν θα χαλαρώσουν ή θα αυστηροποιηθούν τα μέτρα πρόληψης. Ο πρόεδρος του ΠΙΣ συμφώνησε επίσης ότι απαιτείται σταθερότητα και επιμονή στις αποφάσεις που λαμβάνονται για τα μέτρα ώστε να μην δυσανασχετούν και οι πολίτες.

Δείτε το βίντεο

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share