Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός - Καλαμαριά: Ουρές εκπαιδευτικών για να κάνουν rapid test

Σε λίγες μέρες ξεκινούν να επαναλειτουργούν τα σχολεία

7 Ιανουαρίου 2021 16:30
Κορωνοϊός - Καλαμαριά: Ουρές εκπαιδευτικών για να κάνουν rapid test

Κορωνοϊός - Καλαμαριά: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι αρκετά δύσκολη με τα αυστηρά μέτρα του lockdown να βρίσκονται ακόμη σε ισχύ για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Επίσης σήμερα Πέμπτη 7 Ιανουαρίου ξεκίνησαν οι πρώτοι εμβολιασμοί στο νοσοκομείο της Λαμίας με υγειονομικό να λαμβάνει την πρώτη δόση.

Συγκεκριμένα τα σχολεία αναμένονται να επαναλειτουργήσουν και πάλι στις επόμενες μέρες με τους εκπαιδευτικούς να έχουν ξεκινήσει ήδη να κάνουν τα rapid test για να δουν αν είναι θετικοί στον ιό ώστε να μπορούν να ξεκινήσουν τα μαθήματα.

Έχουν ξεκινήσει τα rapid test να γίνονται στους εκπαιδευτικούς.

Κορωνοϊός - Καλαμαριά: Οι ουρές των εκπαιδευτικών

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης 7 Ιανουαρίου δεκάδες εκπαιδευτικοί στην Καλαμαριά σχημάτιζαν τεράστιες ουρές έξω από δημοτικά σχολεία του δήμου Καλαμαριάς για να κάνουν rapid test για να προετοιμαστούν για το άνοιγμα των σχολείων την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, βρεφονηπιοκόμοι και το βοηθητικό προσωπικό των εκπαιδευτικών δομών της Καλαμαριάς ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη στην πρωτοβουλία του δήμου, σύμφωνα με το thesstoday.

Τα rapid test έχουν ξεκινήσει να γίνονται στους εκπαιδευτικούς.

Κορωνοϊός: Βόμβα για το lockdown! «Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων αυστηρότερων μέτρων»

Κορωνοϊός: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα, και μάλιστα αιφνιδιαστικά, λέγοντας ότι το φαινόμενο της πανδημίας είναι δυναμικό άφησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

«Δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων θα το πράξουμε εάν είναι αναγκαίο» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

«Είμαστε στην ίδια πλευρά με την εκκλησία»

«Η κυβέρνηση θα κάνει εκείνο που πρέπει για να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία και η Εκκλησία θα πρέπει να διατηρήσει την καλή παράσταση που έχει απέναντι στο ποίμνιο», επισήμανε ακόμα ο κ. Γεραπετρίτης την επομένη των Θεοφανείων. Όπως υπογράμμισε, είμαστε στην ίδια πλευρά, όλοι μαζί πρέπει να ξεπεράσουμε την κρίση.

Ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε πως ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχιεπίσκοπο υπάρχει σχέση αμοιβαίου σεβασμού και αλληλοκατανόησης και έχουν διαρκή επικοινωνία.

Σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να μείνουν κλειστοί για τους πιστούς οι ναοί την ημέρα των Θεοφανείων, και την απόκλιση – όπως ανέφερε – από την πλευρά της Εκκλησίας, τόνισε ότι υπήρξε ενημέρωση της Εκκλησίας και για αυτό το λόγο είχε επιτρέψει την ατομική προσευχή.

Γιώργος Γεραπετρίτης

«Η Επιτροπή έκρινε ότι δεν πρέπει να ανοίξουν όλα τα σχολεία»

Σχετικά με τα σχολεία, ο υπουργός εξήγησε ότι η κυβέρνηση ήθελε να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, ωστόσο η Επιτροπή έκρινε ότι δε βρισκόμαστε σε αυτό το στάδιο και προτείνει τη λογική του σταδιακού ανοίγματος, ώστε να αξιολογούνται τα δεδομένα.

Για το λιανικό εμπόριο σχολίασε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει με τον τρόπο της παράδοσης έκτος, από την ερχόμενη Δεύτερα, ωστόσο αυτό θα το κρίνει η επιτροπή που συνεδριάζει τις επόμενες ώρες.

Σχετικά με τα ψώνια με ραντεβού στα καταστήματα, διευκρίνισε πως «δεν είμαστε σε αυτή τη φάση ακόμα, πρέπει να δούμε πώς θα πάνε τα σχολεία».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share